Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

İnternet ile İlgili Genel Bilgiler serüvenimizin sonuna geldik. Oh bea sonunda dediğinizi duyar gibi oldum 🙂 Şaka bir yana biraz fazla uzun serili bir makale fırtınası olduğu kanısına bende vardım ama her şey bilgi için, bilgi dağarcığımızın artması için. Ne demiştik; Bilgi Güçtür, Paylaştıkça Çoğalır 😉 Son makalemizde İnternet için Gereken Bilgisayar Teknik Donanımı (Bilgisayar Ağı ile İnternet’e Bağlanmak için), switch, ethernet kartı / kablolar, Bilgisayarınızın Ayarlarını Yaparak İnternet’e Bağlanmak konularını sizlerle paylaşacağım.

İnternet için Gereken Bilgisayar Teknik Donanımı
Bilgisayarları birbirine bağlayarak tek hattan İnternet’e çıkmak için gerek eğitim kurumlarına gerek resmi kurumlara ve gerekse de İnternet cafelere alınacak bilgisayarlar için önce, bilgisayar alımına ayırdığınız bütçeyi dikkate alınız. Ancak, bilgisayarınızı kısa bir süre sonra upgrade edeceğinizden (Bazı parçalarını yenileri ile değiştirerek bir üst modele terfi ettirmek.) Celeron işlemciyi tercih ediniz.Zira bu işlemci, sizin işinizi fazlasıyla görecektir ve bu işe fazla bütçe ayırmanız da gerekmeyecektir. Bu işlemcilerin fiyatları düşüktür.Bunun yerine ekranınızı 17,19 veya 21 inch yaparak,daha güzel görünümlü ve kullanımı rahat bir ekran alabilirsiniz. Yinede 100-200$ sizin için önemli değilse, Core 2 işlemciyi tercih ediniz.

Şunu da unutmayınız ki, bilgisayar yatırım için alınmaz; eğitimle ilgili çalışmalar veya ticari amaçlar için alınır. Zira son teknoloji olarak alınan bir bilgisayar, teknolojinin baş döndürücü bir hızla gelişmesi sonucunda, 3 ay sonra demode olmakta; en geç 2-3 yıl sonra yeni geliştirilen programlar için bu bilgisayar yeterli olmamaktadır. Ayrıca bilgisayarların her birinin ayrı ayrı İnternet’e çıkması sizin için çok pahalıya mal olacak ve her ay çok yüklü telefon paraları ödemeniz gerekecektir. Bu nedenle bilgisayarlarınızı Plug and play Ethernet kartları, kablolar ve switch ile birbirine bağlayarak modem ile tek hattan bütün bilgisayarlarınızı İnternet’e açınız. Böylece bilgisayarınız birbirine bağlanmış olacak (ağ) ve bilgisayar kullanıcıları dosya-yazıcı ve diğer donanım elemanlarını birlikte kullanacak; oyun ve yarışmalar da yapabilecekler.

Siz de bilgisayar sayınıza göre hat almak ve her biri için fatura ödemek yerine, tek hat ve tek fatura ödeyeceksiniz. Almanız gereken bilgisayar, modem; servis sağlayıcı, telefon hattı ve kamera vs. ile ilgili bilgiler aşağıda yer almaktadır.

Switch
Bilgisayarın aynı hat(lar) üzerinden internet’e çıkmasını sağlar, İnternet’te veri alış-verişin akışını yönetir. Bu cihaz sayesinde, bilgisayarlardan birinin kapatılması halinde diğer bilgisayarların internet bağlantıları kesilmez. Yine bu cihaz sayesinde, her bir bilgisayar bağımsız olarak internet’e ulaştığndan, bir makineyi ana makine olarak ayırmak gerekmez.

Ethernet Kartı / Kablolar
Bilgisayarlar arasında iletişimi sağlayan ethernet kartı (ağ kartı)’nın fast ethernet olmasına ve Tak Çalıştır (plug and Play-PnP) olmasına önem verilmelidir. Bu kartlara takılan connector ve kablolarhub’a takılırlar. Kabloların connectorlerini takarken, iki uçtaki renklerin aynı yöne gelmelerine dikkat ediniz.

Bilgisayarınızın Ayarlarını Yaparak İnternet’e Bağlanmak
Bilgisayarınızda internet ayarlarını yapmanız için önce aşağıda belirtilen hususlar yerine getirilmiş olmalıdır;

1- Bilgisayarınızda Windows yüklü ve sorunsuz çalışıyor olmalıdır.
2- ADSL modeminiz USB portuna takılı olmalıdır.
3- Telefon hat kablonuzun ucu modeminizin Line yazan girişine takılı ve telefonunuz çalışıyor olmalıdır.
4- İnternet aboneliğiniz mevcut (kullanıcı adı ve şifre) olmalıdır.
5- İnternet’te web sayfalarına girmek için gereken tarayıcı program (browser) yüklü olmalıdır. Örneğin İnternet Explorer veya başka bir tarayıcı program yüklenmiş olmalıdır. (Bu programlardan en az birisi web sayfalarına girmek için gerekli.)

6- Sohbet (chat) yapmak için Messenger yüklü omalıdır. (Bu program sohbet etmek ve dosya alış-verişi ve sesli-görüntülü iletişim sağlamak amacıyla kullanılır.) Bu program interne’e bağlandıktan sonra da bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

7- Bunlarda bir sorun yoksa, şimdi yapmanız gereken işlm, bilgisayarın modemi görüp görmediğini kontrol etmek ve İnternet’e bağlamaktır.

Eveet arkadaşlar İnternet Bilgileri makalelerinin serilerini burada noktalıyoruz. Umarım faydalı bilgileri derleyip kendi yorumlarımla güzel bir şekilde sizlere sunmuşumdur. Beğendiyseniz ne mutlu, varsa hatamız yorum olarak iletirseniz daha mutlu olurum. Seviyeyi aşmamak kaydı ile eleştiriye her zaman açığımdır 😉

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
İnternet ile İlgili Genel Bilgiler – 5 Bilgisayar Ağı Çeşitleri Nelerdir?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes