Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar, Otomobilin tarihindeki ilk adımlar ve türklerin otomobille tanışması konularını paylaşmıştık. Çeşitli kaynaklarla beraber modern otomotiv çağı yazısını sizlerle paylaşacağız. Otomobilin tarihi otomobil yarışlarının tarihi ile iç içe geçmiştir. Yarışlar önemli bir ilerleme kaynağı olmanın yanı sıra insanlığa artık atlardan vazgeçilebileceğini göstermede önemli bir rol oynamıştır.

Modern Otomotiv Çağı

Günümüzde otomobiller temel olarak ekonomi düşünülerek üretilmektedir. En basitinden, geçmişte metal ve sert plastik ağırlıklı üretilen otomobiller, bugün basit plastikten üretilir hale geldiler. Bazı otomobil modelleri gövde parçalarını dahi plastik olarak üretiyorlar. Alabileceğiniz en lüks model araçlar bile (Rolls Royce Phantom gibi uç modeller dışında) az da olsa ekonomik düşünülerek üretiliyor. Önden çekişli otomobillerin bu kadar yaygın olmasının temel sebebi, arka çekişli ve 4 çekişli otomobillere göre daha ucuza üretilebiliyor olmasıdır.

Birçok otomobil tutkunu ve uzmanı, otomotivin altın çağının 50-60 lı yıllar olduğu, üreticilerin o yıllardaki otomotiv ruhuna geri dönmeleri gerektiği konusunda hemfikirdir.

rolly royce phantom emresupcin - Modern Otomotiv Çağı...

Yakın zamanda yeni tür otomobiller de görücüye çıktı. Sedan Coupe (Merdeces CLS gibi), SUV, Crossover, gibi modern otomobiller piyasadaki yerlerini aldılar.

Geleceğe baktığımızda ise, petrol bağımlılığımızdan kurtulmamız gerektiği ortadadır. Alternatif yakıt denemeleri yapılmakta, yeni teknolojiler araştırılmaktadır. Benzin ve mazot yerine Hidrojen, Ethanol, biyodizel gibi yakıt türleri denenmekte, ancak çok az yol kat edilmektedir.

Elektrikli otomobillerin tarihçesi en az buharlı otomobiller kadar eski olmasına rağmen, bu konuda son birkaç yılda Tesla gibi markalar somut adımlar atabilmiştir.

Tabi ki bu olumsuzlukların sebebi bunların yapılamaması değil, yapılmamak istenilmesidir. Bildiğimiz gibi petrol şirketleri gücü ellerinde bulunduruyorlar ve kaybetmeyi hiç istemiyorlar.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Türklerin Otomobil ile Tanışması… İçten Yanmalı Motorlar…
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes