Responsive Reklam Alanı

Değerli okurlar, Blogumuzun 3. ayına da girdik hayırlısıyla, Bu arada blogumuza olan ilginizden dolayı teşekkür ederim. Otomobil teknik bilgiler yazı dizimize devam ediyoruz. Bu yazımızda konumuz yakıt çeşitleri. Bildiğiniz gibi otomobillerimizin motorları içten yanmalı motorlardır. Bu motorlar yakıt olarak kimyasal maddeler kullanmakta, aynı zamanda yakıt çeşidinin değişmesi bazı prensip farkları da oluşturmaktadır.

Benzinli Motorlar

Yakıt olarak benzin kullanan motorlardır. Yakıt-hava karışımının mekanik veya elektronik olarak ayarlanarak motorun yanma odalarına gönderilip bujilerin ateşlemesi ile yakılması mantığıyla çalışırlar. Yanma odasında yakıt-hava karışımının yanması ile genleşme oluşturarak pistonlar hareket eder. Yakıt-hava karışımı eski araçlarda karbüratör ile mekanik olarak, yeni araçlarda ise enjeksiyon sistemi ile elektronik olarak ayarlanır. 4 zamanlı motorlarda tek başına kullanılan benzin, 2 zamanlı motorlarda yağlama için zaman bulunmadığından dolayı benzin-yağ karışımı olarak aracın deposuna eklenmektedir.

LPG’li motorları da benzinli motorlar içerisinde inceleyeceğiz. Zira LPG, benzin yerine kullanılabilecek bir alternatif yakıttan daha fazlası değildir. Zaten çalışma prensibi olarak da benzinli motorlardan hiçbir farkı yoktur. LPG sistemleri de aynı şekilde mekanik ve elektronik olarak yakıt-hava karışımı oluşturulup motora gönderilir. Ancak buradaki ufak fark, LPG’nin gaz formunda bulunmasıdır. LPG li araçlarda benzinliye göre performans düşüklüğünün ana sebebi budur. Ayrıca LPG’nin kimyasal olarak farklı yapıda olması, benzinli motorların üretildiği alaşımlara uyumsuzluğuna sebep olabilir. Bazı motorlarda LPG’nin silindir kapağı, valf, vb. Parçalara zarar verdiği sık görülen bir sorundur.

Bu gibi sorunlara çözüm olarak, günümüzde LPG yi motora sıvı olarak gönderebilen yeni nesil LPG sistemleri geliştirilmektedir. LPG motora sıvı olarak gönderildiğinde yanma oktanı 120 civarındadır. Benzinin 95 oktan olduğunu düşündüğümüzde LPG nin sıvı halinin çok yüksek performans verebileceğini anlıyoruz. Amerika’da drag yarışı için üretilen otomobillerde sıvı LPG sistemi kullanımı gün geçtikçe yaygınlaşıyor.

Dizel Motorlar

Yakıt olarak Mazot (Motorin) kullanan motorlardır. Motorun yanma odalarında sıkıştırılan havanın üzerine mazot püskürtülerek ateşlenmesi mantığıyla çalışır. Benzinli motordan farklı olarak, dizel motorlarda buji vb. Ateşleme parçası bulunmaz. Sıkıştırılan havanın üzerine püskürtülen mazot, ortamdaki basınç ve ısı ile kendiliğinden ateşlenir. Yeni nesil dizel motorlarda bulunan ısıtma bujilerinin ateşleme ile bir alakası yoktur. Isıtma bujileri, soğuk havada motora gelen havanın emme manifoldunda az da olsa ısıtılarak ilk çalıştırmanın daha kolay olmasına yarar.

Benzinli motorlardaki genleşme ile hareketin aksine, buradaki olay daha çok patlama sayılabilir. Bunun sebebi mazotun sıkıştırıldığında yanmaktan öte, patlama etkisi göstermesidir, ayrıca dizel motorlarda sıkıştırma oranlar benzinli motorlara göre daha fazladır. Bunun sonucu olarak dizel motorların daha sağlam alaşımlardan imal edilmesi gerekir.

Dizel motorlar yakıt olarak benzinli motorlara göre yakıt konusunda daha esnektir. Benzinli motorlarda benzin haricinde farklı bir yakıtın kullanılması motora ciddi hasarlar verebilirken, dizel motorlarda mazot ile yağ, alkol vb. Organik sıvılar karıştırılarak kullanılabilir. Tabi ki bu da pek sağlıklı değildir, ancak acil durumlarda dizel motorların toleransı daha fazladır. Modern tanklarda kullanılan Multifuel (çoklu yakıt) motorlar da dizel prensibinde motorlardır.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
SERP Nedir? Optimizasyonu Nasıl Yapılır? Dizel ve Benzinli Motorlar Arasındaki Temel Farklar?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes