Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

Teknik bilgi gerektirmeden, kendi istediğimiz şeyleri, kendi isteklerimiz doğrultusunda yazıp oluşturabildiğimiz, günlüğe benzeyen web sitelerine blog diyoruz. Zaman geçtikçe yeni blog siteleri açılıyor ve internetteki yerini koruyamadığı için proje çöp olabiliyor.
Bu yazımızda oluşturacağınız bloglar için neler yapmanız gerektiğinden bahsedeceğiz.

Öncelikle blog oluşturma için herhangi bir kodlama bilgisine ya da ingilizce bilmenize gerek yok. Tek bilmeniz gereken bilgisayar kullanmak. Blog oluşturma adına ücretli ve ücretsiz bir çok platfrom mevcut. Peki siz hangisini kullanmalısınız ? Benim size tavsiyem Dünya’da kurulu olan tüm websitelerin yarısının alt yapısını oluşturan platfrom wordpress olacak. Benim blogumda wordpress altyapısı kullanarak oluşturulmuştur.

Blog oluşturmak için bir çok platfrom var. Ücretli olanlarda var, ücretsiz olanlar da. Tabii bu devirde kimse kimseye ücretsiz hizmet vermeyeceği için haliyle ücretsiz olan platformların da ya kısıtlamaları ya da sizin üzerinizden karları var. Ancak profesyonel bir blog açmak istiyorsanız Türkiye’de okuduğunuz yüzlerce popüler blog gibi ki buna şu an okuduğunuz blogda dahil, 7/24 yayımda olmak adına bir ücret ödemeniz gerekiyor. Peki bu ücret ne kadar ? Blog açmak için ne kadar ücret ödemeliyim ? Hemen söyleyeyim: Başlangıç hatta orta seviye için yıllık max. 100-200 TL arası.

Blog temanızı, yapacaklarınızı ve yazacaklarınızı kafanızda oluşturduktan sonra ilk yapmanız gereken uygun bir hosting firmasından domain ve hosting almak. Domain fiyatları 20-30 TL arası değişirken hosting fiyatları ise 40 TL gibi bir rakamdan başlıyor profesyonel paketlerin özelliğine göre fiyatı artıyor. Bu işe ilk girenler için hostingin en ufak paketini satın alarak başlamalarını öneriyorum. Hosting paketinizi ileride bütçenize ve sitenizin büyüklüğüne göre yükseltebilirsiniz.

İnternet ortamında blogunuzu hazır hale getirdikten sonra dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biriside özgün olmanızdır. Ne kadar özgün olursanız o kadar ziyaretçiyi çekersiniz. Arkadaşlar benim söyleyeceklerim bu kadar, ilerleyen makalelerimiz de daha ayrıntılı şekilde bunlara değineceğiz.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Performansı Artıran Bios Ayarları? BIOS Update Nedir?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes