Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

Monitör, görüntü sergilemek için kullanılan elektronik ya da elektro-mekanik aygıtların genel adıdır. Monitör, başta televizyon ve bilgisayar olmak üzere birçok elektronik cihazın en önemli çıktı aygıtıdır. Monitör, plastik bir muhafaza içerisinde gerekli elektronik devreleri, güç transformatörünü ve resmi oluşturan birimleri içerir. Bu yazımızda monitör çeşitleri ve çalışma prensipleri hakkında bilgi vereceğim.

Sık kullanılan üç çeşit monitör vardır:

CRT Monitör
En eski monitor tipidir, çok yer kaplar, enerji tasarrufu yok denecek kadar azdır. İçerisinde bukunan üç ayrı ışın tabancasından çıkan ışınlar renk hüzmesinde süzülerek aliminyum kaplı fosforik yapıya çarpar ve renk olur, bu şekilde görüntü oluşur.

LCD Monitör
Enerji tasarrufu sağlar, kullanım kolaylığı sağlar. Likid kristal yapı barındırır. Florasan lambadan çıkan ışınlar bu likid kristaldan geçer renk plazmasından szülür ve pixel’e renk verir, bu şekilde görüntü oluşur. LCD ekranlarda üretim aşamasında ölü pixeller meydana gelir, bu ölü pixeller gözle görülmez ancak ölü pixel sayısı arttığında görün bozukluğu şeklinde fark edilebilir.

PLAZMA Monitör
Plazma monitorler günlük kullanım için üretilmiş cihazlar değillerdir. Pahalıdırlar, plazma monitorlerde iyon dengesi olan bir plazma ortam bulunur. Bu iyon dengesi görüntü oluşumu sırasında bozulur ve iyonlar bir üst seviyeye geçer. Tekrar dengelenen iyonlar bir alt seviyeye geçerken ışık enerjisi oluşturur. Bu ışık renk plazmasından geçerek pixel’e renk verir. Böylelikle görüntü oluşur.

Arama Terimleri: https://emresupcin com/2012/05/18/monitor-cesitleri-nelerdir-calisma-prensipleri-nasildir/
Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
TV Kartları Hakkında Temel Bilgiler Nelerdir? CPU (İşlemci) Neden Fazla Isınır?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes