Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarlarımızda işlemci neden çok fazla ısınır, bu ısınmalar nelerden kaynaklanıyor ve bu ısınmaların sorun teşkil etmesi durumunda, ne gibi önlemler alınarak bu ısınmaların minumuma düşürülmesi sağlanabilir. Özellikle işlemci bilgisayarın beyni durumunda olduğundan aşırı ısınmalar sonucunda bilgisayarda büyük yavaşlamalar görülmekte ve işlemci kullanımınız çok üst seviyelere çıkmaktadır.

1. Çok sayıda program aynı anda çalıştırıldığında, oyun oynandığında veya ağır işlemler yapıldığında işlemci çok fazla gayret gösterip ısınabilir. Bunlar sık karşılaşılan aşırı ısınma nedenlerinden bazılarıdır.

Çok fazla ısınma olduğunda bilgisayarların bazı bileşenleri bundan zarar görebilir bilgisayarın yüksek ısıya ulaştığının ilk belirtiler yavaşlama veya kapanma sorunlarıdır. Bilgisayarlar ciddi bir şekilde ısınırlarsa eğer bundan zarar görmemek için kendisini koruma amaçlı kapatır veya mavi ekran hatası vererek kapanır. Bilgisayarınızda aşırı ısınma tespit ediyor veya aşırı ısınmadan şikayetçiyseniz bunun sebebini hemen test edip daha büyük sorunları ortadan kaldırmak için kolları sıvamak gerekir.

2. Bilgisayarınızda çok ağır işler yapmıyorsanız ve bu halde bile aşırı ısınıyorsa yolunda gitmeyen bir şeyler var demektir.

Böyle bir durumda karşılaşıldığında ise yapılması gereken; Fan seslerini dinleyin bildiğiniz gibi bilgisayarın işlemcisini soğutmak amaçlı içinde fanlı bir soğutma sistemi bulunur, Fanlar sürekli çalışıyorsa veya fan sesleri çok arttıysa işlemciniz çok fazla ısınıyor demektir. Her işlemcinin dayanabileceği bir çalışma sıcaklığı bulunur bu sıcaklık değerlerini işlemci üreticilerinin web sitelerinden kendi işlemci modelinizi seçerek bulabilirsiniz;

3. Aşırı ısınma sırasında ortaya hata mesajları çıkabilir bu hata mesajlarına dikkat edin. Aşırı ısınma sırasında bir mavi ekran ortaya çıkabilir ve birkaç saniye içinde bilgisayar kendini kapatır.

4- Sppedfan, Fresh Diagnose veya Real Temp programları işlemci ve sistem sıcaklıklarını size gösterir işlemciniz çalışma derecesini aşıp aşmadığını bu programlarla öğrenebilirsiniz. Isı değerlerine bakmak için bahsettiğimiz programları kullanabilirsiniz.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Monitör Çeşitleri Nelerdir? Çalışma Prensipleri Nasıldır? Laptop Isınma Sorunu Çözümü?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes