Responsive Reklam Alanı

Merhaba değerli takipçilerimiz, Kategorilerimizi yavaş yavaş doldurmaya çalışıyoruz ve ekleyebildiğimiz bilgisayar derslerini kolaydan zora doğru paylaşacağız. Bu yazımızda ise photoshopta basit hamleler ile fotoğraf netleştirme işlemini nasıl yaparız onu anlatacağım.

Ufak bir tüyodan başlayacak olursak; Fotoğraf keskinleştirmenin Sharpen filtrelerinden başka bir yolu da High Pass filtresini kullanmaktır.

  • Keskinleştirmek istediğiniz fotoğrafı açın ve layer’ı çoğaltın. Layer çoğaltma işlemini Ctrl + J ile yapabilirsiniz. Ardından Filter > Other > High Pass filtresini seçin.
  • Radius alanı için sabit bir değer veremiyoruz, çünkü bu değer, fotoğrafın kalitesine ve boyutuna göre değişebilir. Değerin, renkleri göstermeyecek seviye olmasına dikkat edin.
  • Kopya olan ve High Pass efekti uygulanan layer’ın modunu Overlay olarak değiştirin. Layer Moduna photoshop çalışma penceresinin sağ kısmında bulunan katmanların olduğu kısımdan ulaşabilirsiniz.
Fotograf Netlestirme emresupcin 1024x399 - Photoshop Kullanarak Fotoğraf Netleştirme İşlemi?

Bu arada uzun yıllardır fanatik bir kurtlar vadisi seyircisiyim. O yüzden örneklemeleri genelde Kurtlar Vadisi üzerinden yaparım 🙂

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
İşlemci (CPU) Nedir? Bölümleri ve Çalışma Mantığı Nasıldır? Lisanslı Win8 Laptop'a Win7 Nasıl Kurulur?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes