Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

Windows 8, Microsoft firmasının kişisel bilgisayar kullanımı için Windows 7’nin halefi olarak ürettiği işletim sistemidir. 26 Ekim 2012’de piyasaya çıkmıştır. Bununla birlikte yeni üretilen dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda Windows 8 lisansı üzerinde gelmektedir. Çoğu kullanıcı ise beğenmediği ve alışamadığı için Windows işletim sistemine dönmek istiyor ancak bazı bilgisayarlarda ufak bir ayarı yapmadığınız takdirde Windows 7 kurulumunu yapamıyorsunuz.

Bu yazımızda ise yapacağımız ayardan bahsedeceğiz…

Eğer kurulum yapmak istediğiniz cihaz Grundig, Arçelik gibi markaların ürettiği Windows 8 yüklü dizüstü ise Windows 7’ye dönmek ya da Linux kurmak konusunda sıkıntı yaşıyorsunuz demektir. Çünkü bu tip cihazlar, Windows 8’in standardı olan Secure Boot ve UEFI Boot şeklinde ayarlıdır. Bu yüzden, USB diskten Windows 7 ya da Linux kurmakta zorlanırsınız. Bu cihazlar, USB disk ile boot olmaz.

Bu sorunu aşmak için, öncelikle tüm yedeklerinizi alın. Bilgisayarınızı yeniden başlatın. Tam başladığı anda ESC tuşuna basın. Karşınıza çıkan ekrandan Secure Boot Option menüsünü seçin.

Önünüze çıkan üç seçeneği de Disabled yapın.
F10 tuşuna basın, Yes / Evet deyin ve çıkın.

Bilgisayar başlarken yeniden ESC tuşuna basın. Çıkan menüde SCU menüsünü seçin. Yukarıdaki sekmelerden klavyenin yön tuşlarıyla, sağa basarak Boot sekmesine gelin. Boot Type yazan satırda Enter tuşuna basın, açılan menüde yukarı/aşağı tuşlarıyla Legacy Boot Type seçeneğini seçin.

F10 tuşuna basın. Yes diyerek kaydedin ve çıkın.

USB diskinizi takın. Eğer otomatik olarak boot ekranı gelmiyorsa, USB disk takılı iken yeniden başlatın. Daha ilk ekranda F12 tuşuna basın. Çıkan menüde USB diski seçini, enter tuşuna basın. Kurulum ekranı karşınıza gelecektir.

Asus, Dell, HP gibi diğer markalı dizüstü bilgisayarların ise BIOS menüsünün sonlarında Select OS (kullanılacak veya kurulacak işletim sistemi) yer almaktadır. Oradan da kullanacağınız ve kurmak istediğiniz işletim sistemini seçebilirsiniz.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Photoshop Kullanarak Fotoğraf Netleştirme İşlemi? Fiberoptik Nedir? Ne Kadar Hızlıdır? Kullanım Alanları?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes