Responsive Reklam Alanı

Bildiğiniz üzere bazı sitelere girdiğimizde sayfa görüntülenmeyebiliyor ve bazılarıda değişik hatalarla karşımıza çıkıyor tabi bu kendi yaptığımız sitelerdede hatalar çıkıyor. Peki bu hatalar neler, ne anlama geliyor ve ne yapabileceğimizi size maddeler halinde anlatayım:

Arkadaşlar altını çizdiklerim karşımıza çıkan hataları nasıl düzeltecebileceğimizdir.

Web sayfası bulunamıyor (HTTP 400)
Internet Explorer web sunucusuna bağlanabiliyor, ancak web adresindeki (URL) bir sorun nedeniyle web sayfası bulunamıyor. Bu hata iletisi genellikle web sitesinin adresi hatalı yazıldığı için görüntülenir.Adresin doğru olduğundan emin olun ve tekrar deneyin.

Web sitesi bu web sayfasını görüntülemeyi reddetti (HTTP 403)
Internet Explorer, web sitesine bağlanabiliyor, ancak Internet Explorer, web sayfasını görüntülemek için izne sahip değil. Bu durum, çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkabilir; aşağıda bazı en genel nedenleri bulabilirsiniz:

Web sitesinin yöneticisi sayfayı görüntülemeniz için size izin vermelidir veya web sunucusu genel web sayfası isteklerini kabul etmiyordur. Bu web sitesi erişiminiz olması gereken bir siteyse, web sitesinin yöneticisiyle bağlantı kurun.

Görüntülemeye çalıştığınız web sayfası bir alışveriş sepeti veya arama motoru gibi bir program tarafından oluşturulmuş bir sayfadır ve sunucu üzerinde programın bulunduğu klasör web sitesinin yöneticisi tarafından düzgün yapılandırılmamıştır.

Temel bir web adresi (örneğin, www.ornek.com) yazmışsınızdır, ancak web sitesinde varsayılan bir web sayfası (index.htm veya default.html gibi) bulunmuyordur. Ayrıca, web sitesi bir web klasöründeki dosyaları görüntülemenizi sağlayan dizin listelemesine izin vermiyor olabilir.
Adresinizin doğru olduğundan emin olun. Eğer bu bir bağlantıysa, zaman aşımına uğramış ve artık sitede bulunmuyor olabilir.

Web sitesi sayfayı görüntüleyemiyor (HTTP 405)
Internet Explorer, web sitesine bağlanabiliyor, ancak web sayfası içeriği bilgisayarınıza karşıdan yüklenemedi. Bu sorun genellikle, web sayfasının programlanma biçiminden kaynaklanır.
Ne yazık ki, bu web sitesiyle ilgili bir sorundur ve web yöneticisi olmadıkça yapabileceğiniz fazla bir şey yoktur. Sorunun düzeltilip düzeltilmediğini görmek üzere daha sonra yeniden deneyebilirsiniz. Eğer bu genellikle sorun yaşamadığınız bir siteyse, web sitesi sahibiyle bağlantı kurmayı deneyebilirsiniz.

Internet Explorer bu web sayfası biçimini okuyamıyor (HTTP 406)
Internet Explorer, web sitesinden bilgileri alabiliyor, ancak bilgiler Internet Explorer’ın görüntüleyemeyeceği bir biçimde.

Bir belge istiyorsanız, .pdf veya .doc gibi bir dosya uzantısı eklediğinizden emin olun.

Web sitesi web sayfasını görüntülemek için çok meşgul (HTTP 408 veya 409)
Sunucunun web sayfasını görüntülemesi çok uzun sürdü veya aynı sayfayı isteyen çok sayıda kişi var.
Web sayfasını daha sonra yeniden deneyin.

Web sayfası artık yok (HTTP 410)
Internet Explorer, web sitesine bağlanabiliyor, ancak web sayfası bulunamıyor. HTTP 404 hatasından farklı olarak, bu hata kalıcıdır ve web sitesinin yöneticisi tarafından etkinleştirilmiştir. Bazen sınırlı zamanlı teklifler veya promosyon bilgileri için kullanılır.
Adresinizin doğru olduğundan emin olun. Eğer bu bir bağlantıysa, zaman aşımına uğramış olabilir.

Web sitesi sayfayı görüntüleyemiyor (HTTP 500)
Ziyaret ettiğiniz web sitesinde, web sayfasının görüntülenmesini engelleyen bir sunucu sorunu var. Genellikle web sitesi bakımından veya komut dosyası kullanan etkileşimli web sitelerindeki bir programlama hatasından kaynaklanır.

Ne yazık ki, bu web sitesiyle ilgili bir sorundur ve web yöneticisi olmadıkça yapabileceğiniz fazla bir şey yoktur. Sorunun düzeltilip düzeltilmediğini görmek üzere daha sonra yeniden deneyebilirsiniz. Eğer sürüyorsa ve bu genellikle sorun yaşamadığınız bir siteyse, web sitesi sahibiyle bağlantı kurmayı deneyebilirsiniz.

Web sitesi web sayfasını görüntüleyemiyor (HTTP 501 veya 505)

Hata 501 (HTTP 501 – Uygulanmadı), ziyaret ettiğiniz web sitesinin tarayıcınızın istediği içeriği görüntüleyecek şekilde ayarlanmadığını gösterir.

Hata 500 (HTTP 505 – Sürüm Desteklenmiyor), tarayıcınızın web sayfasını istemek için kullandığı HTTP protokolünün sürümünün (HTTP/1.1 en yaygın olanıdır) web sitesi tarafından desteklenmediğini gösterir.
HTTP 1.1 etkinse bu hatalar oluşabilir. HTTP 1.1’i devre dışı bırakmak için,Araçlar düğmesini tıklatın, Internet Seçenekleri’ni ve ardından Gelişmişsekmesini tıklatın. Ayarlar altında, HTTP 1.1 ayarları bölümüne gidin ve ardından HTTP 1.1 kullan için onay kutularını temizleyin. Bu hatalar genellikle, üçüncü taraf bir ürün Internet Explorer ile etkileşime girdiğinde gerçekleşir. Tüm programları kapatmayı ve ardından web sayfasına yeniden erişmeyi deneyin.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
VPS Nedir ? Ne İşe Yarar? Artı ve Eksi Yönleri Nelerdir? Başbelamız d3dx9_34.dll Bulunamadı Hatası Nedir?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes