Responsive Reklam Alanı

ip adresi nedir? Tipik bir IP adresi, noktalarla ayrılan dört rakamdan oluşur; örneğin, 192.168.2.1 Bir bilgisayarın IP adresi varsa, Internet üzerindeki tüm bilgisayarlar bu adresi kolayca bulur. Yani bir sitenin IP adresini biliyorsanız, Web tarayıcınıza bu adresi yazarak da bağlanabilirsiniz. Ancak bu rakamları akılda tutmak zor olduğundan her bir IP adresine karşılık gelen alan adları verilmiştir. ip adresi nedir sorgulamak için buraya tıklayabilirsiniz.

Bahsettiğim gibi websitelerin IP adreslerini aklımızda tutmak zordur ama bildiğimiz gibi modem ara yüzüne girerken TTNET servis sağlayıcısının IP sini kullanıyoruz 192.168.1.1 gibi.

internet protokolu emresupcin - IP Adresi Nedir? IP Adresindeki Sorunlarının Nasıl Gideririz?

ip Adresi Sorunlarını Nasıl Gideririz?

Adreslemedeki problemler, IP ağlarında ortaya çıkan ortak bir sorundur. Aşağıdaki komutları kullanarak adreslemede çıkacak sorunlar muhtemelen giderilebilir.

  • Ağ katmanın IP adresleri ve donanım bağlantılarındaki ICMP protokolünde ping kullanılmaktadır. Ayrıca bu temel bir test mekanizmasıdır.
  • Bir kaynaktan hedefe uygulama katmanında program olarak TELNET kullanılmaktadır. Bu test mekanizmalarının tamamlanmasında olması gereken bir programdır.
  • Kaytan hedefe olan yolda oluşabilecek başarısızlıkların yeri konumu hakkında bilgi vermesi için traceroute komutu kullanılır.
Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
ADSL Erişim Hızınızı Etkileyen Nedir? Kesintisizliği Etkileyen Faktörler Nelerdir? Web Sitenizin Hitini Nasıl Artırırz ve Arama Motoru Optimizasyonunu Nasıl Gerçekleştiririz?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes