Responsive Reklam Alanı

Arkadaşlar bildiğiniz üzere değişik web sitesi hazırlama yöntemleri ve programları vardır kimisi html kodlarıyla hazırlar kimisi php ile kimiside sadece program kurulumu gibi bir araç yönteniyle site kurar. (Kod yazmaz herşey hazırdır ve sadece içeriklerini kendi yazar) Duydunuzmu bilmem ama Joomla açık kaynaklı bir içerik yönetim sistemi olmakla beraber  sistem olarak bir CMS’tir. CMS, yani açılım olarak, Content Managment System.

Joomla şuanda dünya üzerinde en çok tercih edilen ve alanında ödüller kazanmış içerik yönetim sistemidir. Bu sistem sayesinde hayal edebileceğiniz her türlü siteyi oluşturabilir, yayınlayabilir ve geliştirebilirsiniz. Yani Joomla ile ticari bir siteden, topluluk sitelerine; kişisel sitelerden, haber sitelerine her türlü siteyi oluşturabilirsiniz.

Joomla, Açık Kaynak (Open Source) mantığı gereği ücretsiz olarak tüm dünyaya hizmet vermektedir. Bunun yanında dünya çapında milyonlarca gönüllü taraıfından geliştirilmekte ve kusursuz bir sistem haline getirilmeye çalışılmaktadır. Joomla sayesinde PHP, HTML vb. kodlama dilleri hakkında bilgisi olmayan kişiler dahi profesyonel görünümlü ve yapıda web siteleri oluşturabilir.
Joomla her geçen gün yeni bileşenler, modüller ve eklentiler sayesinde daha da gelişmekte ve daha geniş kitlererin ihtiyaçlarına karşılık vermektedir.

Peki Bu Joomla ile Neler Yapabilirim?
Aklınıza gelen herşeyi yapabilirsiniz. Haber Portalı sitesi,Müzik sitesi,Okul sitesi hatta ve hatta Sosyal  Paylaşım  sitesi bile Kısacası dediğim gibi aklınıza gelen her site Joomla ile yapılabilir.
Joomla’nın sayısız ve kullanışlı eklentilerinide elinize alarak html,php gibi sistemler bilmesenizde,az bilsenizde bir  profesyonelin  elinden çıkmış gibi bir site meydana getirebilirsiniz. Ve Joomla’ya her geçen gün eklenen yeni bileşenler,modüller ve eklentiler sayesinde her türlü site bileşenini elinizin altında tutarak çok kolay bir şekilde yönetebilirsiniz. Ve son bitiriş olarakta herkesin denemesi gereken,başladığı zaman da bırakamadığı bir bileşendir.

Joomla’nın Hangi Sürümünü Kurmalıyım Eski ile Yeni Arasındaki Fark Nedir?
Eğerki joomla’nın eski sürümünü  kurupta  rayına oturtmuş arkadaşlar varsa biraz daha kalmaya devam edebilir. Ama tabiki her zaman son sürüm iyidir. Nedeni ise şu; Yeni eklenen modül,bileşenler ve  güvenlik  eklentileri…

Peki Joomla Temalarını Nerden Bulabilirim, İndirebilirim?
Eğer ki tasarım yapmayı bilmiyorsanız,nette çeşitli sitelerden kendinize bir tema temin edebilirsiniz. Ama bence Temayı yapmanız veya yaptırmanız şıklık ve görsellik açısından hoş duracaktır.. Veya hiç olmadı tema editleme yöntemine gidin en azından birşeyler yapmış sayılırsınız.

Joomla Teması Nasıl Yapabilirim?
Başta kod kullanmadan site yapabilirsiniz dedim ama eğer kod yazma beceriniz varsa (Tasarım Hazırlama Kousunda) Dreamweaver ile Temanızı Joomlaya uyarlayabilirsiniz. Biraz kod kurcalasınız birazda bilginiz varsa güzel bir tema yapabilirsiniz.

Bu arada unutmadan eğer olurda test etmek isterseniz buyrun Joomla’nın Türkiye sitesinden indirip bakabilirsiniz. http://www.joomlatr.org

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Sitelerin Başbelası İframe Virüslerinin Ne Olduğunu Biliyor musunuz? Pardus Nedir? Pardus’u Seçmelimiyiz?
2 Yorum
  1. Yazar
    Yildiz Ay

    Joomla 2.5 versiyon olarak en iyi olandi. Artik Joomla 3.0 yolda. Joomla 3.0’in Mobil teknoloji ve HTML5 uyumlulugu olacak. Sabirsizlikla bekleyenler beta surumunu joomla.org’dan indirebilir. Bedava tema sablon arayanlar http://flashchain.com sitesini ziyaret ederek en son Joomla 2.5 ve 3.0 legal temalari indirebilir. Bekliyoruz…

  2. Yazar
    YKD

    Kafam almıyor bunları ya, acaba bende de zeka geriliği var mı 🙁

Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes