Responsive Reklam Alanı
Buradasınız: Emre Supçin / Css, Html / Css Nedir?

Merhaba arkadaşlar bugün blogta önceki yazdığım yazılara bakıyordum css ile ilgili yapılan şeyleri anlatmışım yalnız en başından Css’in ne olduğu ve nasıl olduğu hakkında bilgi vermemişim. Aslında bu bilgiyi en önceden paylaşmam lazımdı ama önemli olan er ya da geç bilgimizi biraz daha artırmak.

Peki Nedir Bu Css?

Css kısaltmasının İngilizce açılımı Cascading Style Sheets, Türkçe açılımı ile Stil şablonları demektir. Css sayfalarımızda kullanacağımız font, renk, font boyutu, arkaplan düzenlemeleri, satır yükseklikleri gibi bir çok farklı düzenlemeyi sadece bir kaç satır Css kodu yazarak düzenleme imkanı sunar.

Bir web sitesi tasarlarken belli renklerde ve belli bir uyum içinde çalışılması gerektiği için Css ile stil vermenin önemi ve iş kolaylaştırması burada karşımıza çıkmaktadır. Css tanımlamarı ile defalarca yazmamız gereken Html tag larını sadece birkaç tanımlamadan sonra sorunsuz ve defalarca kullanabiliriz.

Css ile tasarımlarınız üzerinde çalışırken en çok dikkat etmeniz gereken konu tarayıcı uyumluluğudur. İnternet Explorer, Firefox, Opera, Chrome gibi bilindik ve çok kullanılan tarayıcılar için uyumlu bir Css yapısı oluşturmanız her zaman faydanıza olacaktır. Sitenizi ziyaret eden kullanıcılar bütün tarayıcılarda aynı sonucu almalıdır.

Arkadaşlar Css konusunda ki bu açıklama kafanızda az da olsa kullanacağınız bu yapı hakkında fikir sahibi olmanızı sağlayacaktır ve umarım kalıcı bir bilgide olacaktır. Css hakkındaki anlatacaklarım bu kadar.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Sitemizde Sağ Tuş Engelleme Nasıl Olur? Kişisel Web Server Kurulumu Nasıl Olur?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes