Responsive Reklam Alanı

Arkadaşlar tekrardan merhabalar bugün bazı kişisel blog sitelrinde dolaşırken dikkatimi birşey çekti neredeyse hepsi Google AdWorks’u anlatmış belki çoğunuz bilirsiniz Google AdWorks’un ne olduğunu belkide yarım yamalar bilirsiniz.

Öncelikle şunları söyleyeyim Google AdWords reklam oluşturup ve yayınlamakla beraber bütçeniz ne olursa olsun, yalnızca reklamlarınıza tıklandığında ödeme yaparsınız. Dikkat etmişsinizdir benim bloğumda sağ üstte, sağ yanda ve altta sağ yanda olmak üzere üç adet reklam bulunmakta hepsini Google AdWorks’ten oluşturup yayınladım.

Bu arada söz bundan açılmışken günde bir kere reklamlara tıklamanızı rica ediyorum.

Google AdWords ile, işletmeniz için hızlı ve basit bir biçimde reklam oluşturup yayınlayabilirsiniz. Reklamlarınızı Google’da ve reklamcılık ağımızda yayınlayabilirsiniz. Bütçeniz ne olursa olsun, yalnızca reklamlarınıza tıklandığında ödeme yaparsınız.

AdWords reklamları, bir kullanıcı Google’da anahtar kelimelerinizden birini kullanarak arama yaptığında arama sonuçlarıyla birlikte görüntülenir. Böylece, zaten işinizle ilgilenen bir kitleye reklam yapmış olursunuz. Ayrıca reklamlarınızı, her geçen gün büyüyen Google Ağı‘ndaki içerik sitelerinde yayınlamayı da tercih edebilirsiniz. Reklamınızın görünmesini istediğiniz içerik yerleşimlerini tam olarak seçebilir ya daiçeriğe dayalı hedefleme özelliğinin anahtar kelimelerinizi içerikle eşleştirmesine izin verebilirsiniz.

Metin, resim ve video reklamlar olmak üzere, çeşitli reklam biçimleri arasından seçim yapabilir ve hesabınızdaki raporları kullanarak reklamınızın performansını kolayca izleyebilirsiniz.

AdWords’te minimum bir aylık ücret ödemeniz gerekmez, yalnızca çok düşük biretkinleştirme ücreti alınır. Google AdWords’le reklam vermenin maliyeti ile ilgili daha fazla bilgi edinin.

Google AdWords ile ilgili daha fazla bilgi edinmek veya reklamlarınızı oluşturmaya başlamak için AdWords ana sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Bir Deyişle :

Google Adwords görsel değil, metin bazlı bir reklam modelidir. Sunulacak reklam, genellikle belli limitler içinde kullanacağınız 4 satırdan oluşmaktadır: “İlgi Çekici Başlık”, “Açıklama Satırı”, “Açıklama Satırı” ve “Site Alan Adı”.

Reklamınız, reklamveren tarafından gösterildiğinde değil, reklamı gören kişiler tıkladığında ücret ödersiniz. Bu ücret, reklamınızın gösterilmesini istediğiniz anahtar kelimelerde yaşanan rekabete göre değişmektedir. Reklamınızın rakipler arasından sıyrılıp ön sıralarda gösterilmesi için daha çok ücret ödemeniz gerekmektedir. Bir tür açık arttırma sistemi gibi.

Gösterge olması açısından bazı rakamlardan bahsetmek gerekirse, 5-10 Yeni Kuruş ile pek çok kelimede gösterim sağlanabilirken, 10 Yeni Kuruşun üzerinde başa güreşmek söz konusu olabilmektedir.

Google Adwordse Reklam Verirken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
İlk dikkat edilecek konu, ücretlendirmeyi optimum seviyede gerçekleştirmektir. Ücretini fazlasıyla ödedikten sonra istenilen kelimelerde en önde gelmek çok kolaydır. Ancak bu durum bütçenizin hızla tükenmesini de beraberinde getirebilir. Dolayısı ile anahtar kelimelerin sizin için önem derecelerini sıralayarak, bazı kelimelerde daha orta seviyeli fiyatlandırma yapabilirsiniz. Öte yandan Google Partner sitelerinde gösterilecek reklamlar için de ayrı fiyatlama yapma imkanı bulunmaktadır. Bu rakamlar biraz daha düşük tutulabilir.

Diğer konu da reklamların optimize edilmesidir. Burada, reklamı görecek hedef kitle ile aynı dili konuşarak, mümkün olduğunca ilgi çekici ve tıklamaya motive edici reklam metinleri kullanmak başarı şansınızı arttıracaktır. Aynı kelime için birden fazla reklam alternatifleri oluşturup, hangisinin daha etkili sonuç vereceğini de kolayca test edebilmektesiniz. Son bir konu da anahtar kelimeleriniz ve sitenizde yönlendirdiğiniz sayfa ile uyumlu reklamlar oluşturmaktır. Böylece, Google tarafından yüksek kalite puanı alıp reklamlara daha az maliyet ödemek söz konusu olmaktadır.

Google Adwords Kullanımında Sık Yapılan Hatalar Nelerdir?
Bizim görebildiğimiz önemli bir hata, reklam sahibi şirketlerin umursamaz davranması ve sonuçları takip etmiyor olması. Ayda xxx YTL para yatırıp, bunun ardından istatistikleri ve dönüşümü takip etmiyor olmak pek anlam verilebilir değil. Tek bir reklam metni yaratıp, onlarca kelimeyi tek bir reklama bağlayıp, sadece bu reklamı göstermek de yaygın olarak yapılan hatalar arasında.

Google Adwords’ün Etkinliğini Artırmak İçin Neler Yapılabilir?
Adwords sistemi, reklamlarınızın kaç kez görüntülendiği, kaç kez tıklandığı, size ne kadar maliyet oluştuğu gibi bilgileri tüm açıklığı ile sunmaktadır. Bu şekilde, kaç YTL’lik reklam harcaması yapmanız karşılığında, reklamınızın kaç kez görüntülendiğini ve sitenize kaç kişinin geldiği görebilmektesiniz. Bu önemli bir şeffaflık sağlamaktadır.

Ayrıca, Google Analytics gibi ücretsiz istatistik sistemleri kurarak Adwords ile entegrasyonunu sağladığınızda, reklamınıza tıklayarak sitenize gelen kişilerin, ziyaret edilmesini istediğiniz bir hedef sayfayı ne ölçüde ziyaret ettiklerini (reklam dönüşüm oranını) dahi incelemeniz mümkün olmaktadır. Bunun dışında, önceki yanıtlarımızda da bahsettiğimiz, optimum ücretlendirme yapmak, farklı kelimeler için farklı reklamlar oluşturmak, reklam alternatifleri ile en iyi sonucu test etmek denenmelidir.

Google Adwords Reklamlarının Firmaya Katkıları Nelerdir?
Her hangi bir firmanın ürünlerini ya da kendisini tanıtmak için sahip olduğu alternatifleri değerlendirdiğimizde, internet en etkili ve uygun maliyetli mecralardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. İnternet ortamında ise, sonuca dönük ve uygun maliyetli bir alternatif Google Adwords reklamlarıdır. Ürün ya da hizmetleriniz ile ilgilenen, satın almaya daha hazır bir kitleyi sitenize çekebiliyor olmak firmaya önemli bir katkı sağlamaktadır. Özellikle diğer ticari kanallardan birer birer ilgilenilemeyecek kullanıcılar da yakalanmış olmaktadır.

Google Adwords’de Reklam Çalışması Yapacakların Seçeceği Ajansta Dikkat Etmesi Gereken Unsurlar Nelerdir?
Çalışılan ajansın belli bir pazarlama ve iş geliştirme perspektifine sahip olması önemli katkı yapacaktır. Çeşitli belgeler, referanslar göz önüne alınabilir. Özellikle Adwords reklam aktivitesini, şirketin genel ticari faaliyetlerinde sonuç almaya dönüştürebilen ajansların tercih edilmesi daha doğru olur diye düşünüyoruz. Sonuçta bu işin alternatiflerine göre uygun olsa da bir maliyeti söz konusudur ve bu maliyetin karşılığında ticari somut değer elde edilmelidir.

Bir önceki yazımız olan Google Adsense Kuralları başlıklı makalemizde google adsense kuralları hakkında bilgiler verilmektedir.

Eveet arkadaşlar söyleyeceklerim bunlar eğer varsa ki siteniz veyahut adınıza bir blog Google AdWorks’e üye olup reklam alıp yayınlayarak azda olsa başlangıç için ir miktar kazanç sağlayabilirsiniz.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
AutoCAD Nedir? Ne İşe Yarar? Nerelerde Kullanılır? Jumper Nedir? Ne İşe Yarar?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes