Responsive Reklam Alanı

Arkadaşlar bildiğiniz üzere 28 Haziran 2011 tarihinde duyurulan servis ilk dönemde davetiye sistemi ile üye kabul etmiş, 20 Eylül 2011 gününden itibaren ise siteye üyelikler gerçek adını kullanmak şartıyla 18 yaş üzeri herkes için açılmıştır. Kimimiz facebook’un eline su dökemez diyordu kimimiz ise Google ne anlar sosyal ağ sitesinden 🙂

Ama Google herkesi şaşırtarak Trafiği 8 Ayda %66 Artış Gösterdi!

Google‘ın Sosyal ağ servisi Google+ Kasım 2011 – Haziran 2012 tarihleri arasında 110.7 milyon tekil ziyaretçi sayısına ulaştı. ComScore’un verilerine göre Google+ tekil ziyaretçi sayısını 8 ayda %66 oranında artırdı.

 Google+ aynı dönemde ABD‘deki ziyaretçi sayısını ise %82oranında artırarak 15.2 milyondan 27.7 milyona yükseldi.

Paylaşılan verilere baktığımızda ABD’de daha iyimser bir tablo görünse de, Google+ global büyümesini sürdürüyor. Google’ın kurucusu Larry Page daha önce Google+’nın ayrı bir servis olarak düşünülmemesi gerektiğini, diğer google servisleri gibi tümleşik bir servis olduğunu, bu yüzden de ziyaretçi sayılarının bir değerlendirme kriteri olamayacağını açıklamıştı. Ancak buna rağmen yapılan araştırmalarda ziyaretçi sayıları önemli bir kriter sayılıyor.

Google+‘nın yükselişindeki en büyük etkenin, bir gmail hesabının diğer google servisleriyle başarılı bir entegrasyona sahip olması olarak gösteriliyor. Bazı çevrelere göre ise Google son zamanlardaki teknoloji girişimleriyle ilgi topladığından, insanlar Google+ da dahil olmak üzere diğer google servislerini keşfetmeye başladılar.

Comscore‘a göre aynı dönemde Facebook‘un ziyaretçi trafiğinde düşüş yaşandı. Facebook‘un ABD’deki aylık tekil ziyaretçi sayısının 166 milyondan 159.8 milyona düşmesi dikkatimizi çekti. Ancak analistlere göre, araştırma sadece tekil ziyaretçileri kapsadığından, bu düşüş facebook için şaşılacak bir durum değil.

Gelecek aylarda Google+’nın nasıl bir grafik çizeceğini hep beraber göreceğiz.

 

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Windows 8 26 Ekim’de Çıkıyor! Facebook WordPress Eklentisi!
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes