Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar bugün anlatacağım makalemde biraz farklılık olarak Windows 7’nin artışından bahsedeceğim. Konumuza geçmeden kısaca şunu belirteyim. Bildiğiniz üzere çoğumuz zamanında Windows 95,98 ve XP kullandık tabi 2012 yılında da olsak Xp çoğumuzun vazgeçilmez işletim sistemi olmaya devam ediyor. Windows Vista, 30 Ocak 2007’de dünya çapında piyasaya sürülmesine rağmen XP kullanıcıları kadar kullanıcı elde edemediğinden üretimi fazla sürmedi.  Microsoft tarafından 22 Ekim 2009 olarak karşımıza çıkan Windows 7 ise çoğu kullanıcıların gözdesi haline gelmiştir. Gerek tasarımları gerek performanları gerekse diğer özellikleri yönünden.

Peki Windows 7 600 Milyon Lisans Satışına Nasıl Ulaştı?

Computex teknoloji fuarında, Microsoft üretici departmanı başkan yardımcısı Steven Guggenheimer açılış konuşması yaptı.

Windows 7′nin 600 milyon lisans satışı yaptığını paylaşan Steven Guggenheimer, Windows 7′nin internete bağlı cihazların yüzde 39′una ulaştığını belirtti.

Piyasaya sürüldükten sonra, sadece 1 yılda 240 milyon lisans satışına ulaşan Windows 7,Vista’nın önüne geçmeyi başardı ve Microsoft’u çok memnun etti.

Guggenheimer, Microsoft tarihindeki en büyük lansmanın windows 8 ile olacağını söyledi. Ayrıca Windows 7′den Windows 8′e yükseltme yapılabileceğini de hatırlatarak, yükseltme işlemleri ile ilgili ilgi ve teklif almak isteyenlerin bu adresi takip etmelerini tavsiye etti.

Microsoft CEO’su Steve Ballmer geçtiğimiz günlerde 2013 yılında 500 milyon kullanıcının Windows 8‘e geçebileceğini ifade etmişti. Metro arayüzü ile daha esnek kullanım imkanı sunan Windows 8, hızlı açılış ve kapanış süresi ile şimdiden kullanıcıları cezbetmiş görünüyor.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Facebook WordPress Eklentisi! Windows’ta Kısayol Oklarından Sıkıldınızmı?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes