Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere anlatacağım makalemde Windows’ta Kısayol Oklarını Kaldırmayı anlatacağım. Bende dahil çoğumuzun takıntısı haline gelmiştir bazı masaüstü kısayollarında kısayol oklarının çıkması. Peki bunun bir çözümü varmıdır yani kısayol oklarını kaldırmamızın basit bir yöntemi varmıdır diye soracak olursak tabiki vardır cevabını verebilirim.

Makalemize geçelim şimdi Bilindiği Windows 7 ve Vista’da kısayol okları XP’ye nazaran daha büyük ve çirkin bir görüntüye sahip. Özellikle masaüstü kalabalık olan PC’lerde bu daha da belirgin hale geliyor. Şimdi bu görüntü kirliliğini ortadan kaldıralım.

Bunun için piyasada tweaks (kişiselleştirme programları) mevcut. Google’da kısa bir arama ile farklı sonuçlar alabirsiniz. Biz burada program kullanmadan kayıt defterini düzenleyerek işlem yapacağız.

  • Başlat > Çalıştır > Regedityazıyoruz.
  • HKEY_CLASSES_ROOTanahtarı altında bulunan Lnkfile anahtarını seçip yan paneldeki IsShortcut değerine sağ tıklayıp siliyoruz.
  • Eğer daha sonra okların geri gelmesini istiyorsanız, IsShortcut değerine sağ tıklayıp ver deyip reg değerini kaydedebilirsiniz.
  • İşlem tamamlanmıştır. Değeri sildikten sonra PC yeniden başlattıktan sonra okların uçtuğunu göreceksiniz.

Göründüğü üzere internetten hiçbir program indirmeden de kısayol oklarını kaldırabiliyoruz. Hepinize iyi günler.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Windows 7 600 Milyon Lisans Satışına Ulaştı! FL Studio Nedir? Ne Amaçla Kullanılır?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes