Responsive Reklam Alanı

Günaydın arkadaşlar. Havalar sıcak bizde dışarı çıkamadığımızdan vaktimizin çoğunu bilgisayarlarımızın başında değişik aktiviteler yaparak geçiriyoruz. Peki ya bazılarımızın bilgisayarları 1 saat veya 1 saat bile çalışmadan cayır cayır ısınmaya başlıyorsa buda bilgisayarın kasılmasına yol açıyorsa ne yapmalıyız?

Monitörler genelde standart çalışmalarda, standart derecede normal olarak ısınır.
Kasada ise durum biraz daha karmaşık bir haldedir. Fakat genelde kasanın watı, soğutma fanlarının özellik ve durumlarıyla da doğrudan ilişkili olmakla birlikte bunda da standart bir ısı söz konusudur.
Kasamıza hava tutarak içindeki tozu temizleyebiliriz (Fan arasında biriken piskil fanın dönmesini zorlaştırır buda yine ısınmaya yol açmaktadır sebebi ise işlemcinin soğuyamamasıdır.)

Eğer bilgisayar bilginin donanımsal olarak var ise kasayı açarak içindeki parçaları söküp temizlemeniz, Ayrıca işlemci üzerine termal macunda sürmeniz işe yarar. Kasa içinde yer alan IDE – SATA, POWER SUPPLY Kablosunun güzel ve dağınık olmadan gerekli yerlere takarsanız bilgisayarın kasası içinde hava sirkülasyonu rahat olur. Masaüstü Bilgisayarlarda bunları yaparak sorununuzu bir nebze çözebilirsiniz.

Notebook kullanıyor iseniz dizinizin üstünde kullanmayınız (Dizüstü bilgisayarda olsa dizinizin üstünda kullanılan notebook hava alamaz ısınmaya yol açar.)
Yine temizliği konusuna gelince, Hiç Notebook sökmediyseniz yetkili birine temizletmenizi tavsiye ederim ziya yanlış yaptığınız en ufak bir hareket kısa devre yaptırıp anakartı yakabilir. Yalnız Notebooklar iş için üretilmiş olup büyük grafikli oyunları oynatırken ısınıyorsa bu normaldir, Çünki bilgisayar oyunu çalıştırmak için tüm enerjisini ve performansını oyuna sarfediyor buda yine ısınmaya yol açan bir etkendir.

Arkadaşlar son olarak şunu söyleyim. Bilgisayarım ısınıyır format atıyımda düzelsin gibi düşüncesini bırakın lütfen. Teknoloji çağında yaşadığımız için herşeyin kolayına kaçmayalım uğraşalım araştıralım ve öyle bir sonuca varalım.

Anlattıklarım şahsıma aittir, Eğer varsa eksikler yorum olarak atabilir hep beraber bilip bilmediklerimizi yazabiliriz.

İYİ GÜNLER.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Mac OS X Leopard Sistemi Nasıl Yüklenir? Notebook Bilgisayarın Bataryasını Çıkarmalı mısınız?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes