Responsive Reklam Alanı

Çağımızda artık sosyal ağı kullanmayan yoktur facebook olsun twitter olsun zaman  zaman bunları belirli sıklıklarda kullanıyoruz kimenle ne yaptığımızı nereye gittiğimizi arkadaşlarımıza duyurmak için çeşitli sosyal ağ sitelerinden paylaşıyoruz. Bu paylaşımlara yaptığımız aktivitelerde dahil. Peki bu aktiviteler neler? “Merve ile bugün Burger Kıng’teydim” tabi örnekleri çoğaltabiliriz. Bende değişik bir yazı yazmak için sizlere en çok kullanılan tabiri caizse en çok ziyaretçisi olan 10 sosyal ağ sitesinin hangileri olduğunu anlatacağım.

DreamGrow bir süredir sosyal medya sitelerinin ziyaret oranlarını ve pazar paylarını ölçümlüyor. Dün sitede yayınlanan bir haber ile geçtiğimiz aya ait en çok ziyaret edilen 10 sosyal ağ sitesini duyurdular. (Bkz: Top 10 Social Networking Sites by Market Share of Visits [September 2011] )

Eylül 2011 raporunda bazı ilginç istatistikler ve beklenmedik siteler var. Ben de bunları sizinle paylaşmak istedim. Örneğin, Eylül ayında Facebook diğer aylara göre 0.64’lük bir yükselme ile pazar payını %65.15’e çıkarmış durumda. Çok şaşırtıcı bir durum değil elbette. Facebook’un günden güne artan kullanıcı sayısı,markaların da ilgisini çekiyor ve bu durum Facebook’un pazar içerisindeki payını yükseltiyor.

2003 yılında kurulan profesyonel iş ağı LinkedIn, son zamanlarda ciddi bir yükselişte. Dünyanın en büyük profesyonel ağı dünya çapında 120 milyondan fazla profesyoneli birbiri ile buluşturuyor. Eylül 2011 ölçümlerine göre LinkedIn’in ziyaretçi sayısında %0.64 artış olmuş durumda.

Twitter ise geçtiğimiz iki ayda pazardaki payını biraz kaybetmiş görünüyor. Dreamgrow’un ölçümlerine göre Twitter’ın şu anki payı %1.23.

Kullanıcı sayısında kısa zamanda yoğun bir artış gözlenen fakat aslında 1996 yılından bu yana kadınlara yönelik hizmet veren sosyal ağ sitesi iVillage, Eylül 2011’de en çok ziyaret edilen 10 site arasına girmeyi başarmış. iVillage’ın Türkiye için hazırladığı bir portalı da var. Kadınlara yönelik bu portalda gebelik, güzellik, astroloji gibi konular hakkında bilgiler bulabilirsiniz.

Dreamgrow’un hazırladığı bu raporda şaşırtıcı bir şekilde Google+ yer almıyor. Chitika’dan gelen verileri incelediğinizde de göreceksiniz Google+ halka açıldıktan hemen sonraki iki hafta içinde  hızlı bir düşüşe geçmiş.

Yapılan araştırmalardan sosyal medya kullanıcılarının aynı özelliklikleri sunan birden fazla ağa katılmak istemediğini biliyoruz. Dolayısıyla listede bulunan farklı özellikte sosyal ağ sitelerinin Google+’dan daha fazla kullanıcı çekiyor olması gayet normal.

Yukarıdaki görselde Dreamgrow’un Nisan 2008’den bu yana bazı sosyal ağ sitelerinin pazar paylarını ölçümlediği grafiği göreceksiniz.

 

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Windows.old Klasörünü Nasıl Kaldırabilirim? Web Tasarım Renklerini Nasıl Seçmeliyiz?
Benzer Yazılar
4 Yorum
  1. Yazar
    Halil Can

    Ya şöyle bir sosyal ağ’da var sanırım yeni açılmışa benziyor. Bir bakmanızı tavsiye ederim çok güzel bir site.

  2. Yazar

    Tamamen Türk yapımı Türkçe karakterlerle oluşturulmuş geniş kapsamlı kullanabileceğimiz sosyal ağ sitesi yok mu ? Örneğin facebook gibi.

  3. Yazar

    Bu işler tamamen proje, yerl bir yapı çokdikkat çekmiyor, anca avrupadan dolaşıp gelecek. aslında mümkün konular nedense ben ciddi bir platform göremedim. umarım olur birgün

  4. Yazar

    Bence facebook a alternatif en iyi site http://www.ilkok.com sitesi ayrıca görüntülü sohbet de var. facebook, twitter, skype a alternatif en iyi site. üye olmadan giriş yapabiliyorsunuz google yada facebook hesabınız ile.

Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes