Responsive Reklam Alanı

Evet sevgili arkadaşlarımız sıra geldi uzak masaüstü programlarının neler olduğuna ve senaryolarının nasıl olduğuna. Uzak masaüstü programlarından çoğumuzun tanıdığı Teamwiever programıdır. Kullanımını herkes az çok bilir ama önemli olan sadece iki bilgisayarı birbirine bağlamak mı yani sadece bu işe yaramak için mi kullanılır bundan bahsedeceğiz.

Uzak masaüstü programları kullanıcılara tam anlamıyla özgürlük ve esneklik kazandıran, her daim keyfini sürebileceğiniz yardımcı programlardır. Keyfini sürmekten kastettiğim şeyi biraz açıklamaya çalışayım.

İş yerinizden çıktınız ve trafikte bir saat geçirdikten sonra evinize vardınız ama o da nesi müşterinizin yarına yetişmesi gereken işlerini ofis bilgisayarınızdan almayı unuttunuz. Arabanıza atlayıp tekrar o bir saatlik trafiği çekerek iş yerinize gitmeli ve ihtiyacınız olan dosyaları almalısınız. İşte bu noktada eğer bir uzak masaüstü programı kullanıyor olsaydınız sizi yoldan, trafikten ve stresten kurtarabilirdi. O an evinizin rahatlığında uzak masaüstü programınız aracılığıyla ofis bilgisayarınıza bağlanarak ihtiyacınız olan dosyalara ulaşabilirsiniz.

Uzak masaüstü programlarının en iyi yönlerinden biri de sizin açınızdan çok fazla çaba gerektirmiyor olmasıdır. Hiç bir şekilde USB sürücülere bir dosya kaydetmek veya çevrimiçi depolama servisleriyle uğraşmak zorunda kalmazsınız, çünkü uzak masaüstü programları sayesinde istediğiniz yerden kişisel bilgisayarınıza bağlanarak tüm dosyalarınızı ve işlerinizi kolaylıkla takip edebilirsiniz.

Bu saydıklarımızın dışında uzak masaüstü programlarıyla arkadaşlarınızın, aile fertlerinizin veya müşterilerinizin bilgisayarlarına uzaktan erişim sağlayarak onlara teknik destekte bulunabilirsiniz. Saydığımız bir çok nedenden dolayı uzak masaüstü programları hayatınızı kolaylaştırmaya ve çok daha üretken olmanıza yardımcı olurlar.

Uzak masaüstü programlarının yararlarından bu kadar bahsettikten sonra, gelelim bir uzak masaüstü programında ne gibi özellikler olması gerektiğine. Eğer gerçekten kullanışlı bir uzak masaüstü programı arıyorsanız ve bunun için belirli bir ücret ödemeyi gözden çıkardıysanız, aşağıda sayacağımız özellikleri barındıran bir program seçmeniz gerçekten sizin yararınıza olacaktır.

Uzaktan Erişim Özellikleri:

Gelişmiş bir uzak masaüstü programı bağlandığı bilgisayarın tüm özelliklerini sizin kontrolünüze sunabilmeli ve aynı zamanda içerisinde birden çok bilgisayara aynı anda erişim yeteneği bulundurmalı. En iyi uzak bilgisayara erişim programları dosya erişimi ve ekran paylaşımının ötesinde sizlere; müzik dinleme, web kamerası açma ve bunun gibi daha bir çok özellik sunmalı.

Paylaşım Araçları:

Kullandığınız program uzak bağlantı yaptığınız bilgisayar ve o an kullandığınız bilgisayar arasında çift yönlü bir iletişimi sağlayabilecek özelliklere sahip olmalıdır. Bu sayede iki taraf arasında sohbet edilebileceği gibi, gerekli durumlarda dosya sürükle bırak işlemleriyle senkronizasyon kolaylığı da sağlamalı.

Kullanım Kolaylığı:

Uzak masaüstü programlarını kullanmanızdaki amaç hayatı kolaylaştırmak ve verimliliği arttırmak olduğuna göre, kullanacağınız yazılımın kurulumu ve kullanımı zor ise amacına uygun olmayacaktır. Bu nedenle kullandığınız programın otomatik olarak güvenlik duvarı ayarlarınızı kullanıma uygun şekilde değiştirebilmeli, statik IP adresine sahip olmayan bir bilgisayara bile erişim yeteneğine sahip olmalı ve ayrıyeten kullanımı kolay bir arayüze sahip olmalı.

Güvenlik:

Yüksek güvenliğe sahip olmayan bir uzak masaüstü bağlantı programını muhtemelen kimse kullanmak istemeyecektir. Bu nedenle öncelikli olarak kullanacağınız programın yüksek güvenlik özelliklerine sahip olması gerekmektedir. Bu güvenlik ayarları içerisinde şifreleme, şifreyle koruma, veri transferi şifreleme ve uzak bağlantı yapan IP’leri engelleme gibi özellikler öncelikli olarak bulunmalı. Ayrıca klavye ve fare kilitleme uygulamalarına sahip bir uygulama oluşabilecek sıkıntılı bir duruma karşı sizi koruyabilir. Bunların dışında belli bir süre bilgisayar başında olmadığınızda bağlantıyı kesebilecek bir zaman aşımı ayarı olması da yararınıza olacaktır.

Yardım ve Destek:

Kullanacağınız uzak masaüstü programının kullanımı kolay olmalı ama herhangi bir sorun çıkarsa aynı zamanda kolay ulaşılabilir bir de destek ekibi bulunmalı. En iyi uzaktan hizmet veren firmalar, ücretsiz olarak bire bir telefon desteği, Twitter ve e-posta desteği sağlamaktadır. Bunun dışında kullanım kılavuzu, gömülü yardım dosyaları ve aranabilir bir çevrimiçi bilgi tabanına sahip olmalıdır.

Eğer parasını vererek ücretsiz bir uzak masaüstü programı satın alacaksanız, yukarıda açıklamasını yaptığımız özelliklere sahip olmasına mutlaka dikkat etmelisiniz. Yazımızı sonlandırmadan önce gelin hep beraber ücretsiz olarak kullanabileceğiniz uzak masaüstü programlarına bir göz atalım ve kısaca açıklayalım.

TeamViewer

Ücretsiz ve kapsamlı bir uzak masaüstü yönetim programı olan Teamviewer ile masaüstünüzü paylaşarak ev bilgisayarınıza ulaşabilir, toplantılar ve sunumlar organize edebilirsiniz. Programı kullanırken hiçbir şekilde güvenlik duvarı veya proxy ayarlarınızda değişiklik yapmanıza gerek kalmaz. İnternet bağllantısına ve kullanıcılara özel ID numaraları atayarak erişiminizi kolay ve mümkün hale getirir.

LogMeIn

LogMeIn Free sayesinde kendi bilgisayarınıza istediğiniz yerden ulaşarak işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Yazılım kullandığı 256-bit SSL şifreleme sistemiyle gayet güçlü bir güvenlik sunmakta. Mobil desteği sayesinde akıllı telefon ve tablet desteğiyle uzak masaüstü bağlantısını da desteklemekte.

Show My PC

Show My Pc ile uzaktaki bir bilgisayarı internet üzerinden rahatça kontrol edebileceğiniz ücretsiz bir yazılımdır. Masaüstü yapılacak ve yapacak olan her iki bilgisayarda da program kurulu olmalıdır. Bir taraf bağlantı başlattıktan sonra karşı tarafa bağlantı id’sini verdiğinde karşısındaki bilgisayar bu id yardımıyla bilgisayara girerek uzak masaüstü yapma şansına sahip olur. Son derece kolay kullanımlı bir arayüze sahip olan programın Türkçe dil desteği de bulunmakta.

Ammyy Admin

Kurulum dosyası olmayan bu başarılı ve ücretsiz uzak masaüstü programıyla aynı zamanda güvenlik duvarı ayarlarınızla oynamanıza da gerek kalmamaktadır. Programın kurulu olduğu iki bilgisayar arasında istediğiniz şekilde bağlantı kurabilmek tamamen sizin elinizde. Aynı zamanda Ammyy Admin içerisinde sesli sohbet ve dosya transferi gibi güzel özellikler de bulunmakta.

Real VNC

Real VNC internet üzerinden başka bir bilgisayara bağlanmanıza olanak tanıyan yardımcı bir programdır. Programı arkadaşlarınıza teknik konularda yardımcı olmak için rahatça kullanabilirsiniz. Aynı zamanda evinizde veya işyerinizde bulunan bilgisayarınıza Real VNC’yi kurarak istediğiniz zaman ulaşma şansına sahip olabilirsiniz.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Skype Nasıl Kurulur? Kullanımı Nasıldır? Android Cihazınızda Bellek Tasarrufu Nasıl Yapılır?
Benzer Yazılar
1 Yorum
  1. Yazar
    arda

    Uzak bağlantı çözümlerinde kullanıcılar ya da firmalar için en önemli nokta güvenlik oluyor ve DeskGate bu konuda oldukça başarılı bir çözüm olarak öne çıkmayı hak ediyor.
    Gerçekleşecek uzak bağlantı için bu tehditlere karşı, en iyi çözümleri sunacak yazılımlara yönelmek gereklidir.http://service.deskgate.com/
    DeskGate ülkemiz için gerçekleştirdiği uzak bağlantı için, güvenli bir alt yapı kullanmayı ve şirket içindeki kaynaklara ofis dışından erişime olanak vererek garantili seçenekler sunuyor.

Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes