Responsive Reklam Alanı

Herkese iyi akşam nette çoğu arkadaşımızın araştırdığı bir konu ile yine karşınızdayım.  Bu akşam FBI Uyardığı DNSChanger Virüsü Nasıl Silindiğini sizlere anlatacağım.

FBI, DNSChanger virüsü yüzünden alarma geçti. Özellikle ABD’de 500 binden fazla bilgisayarı etkileyen virüs bulaştığı bilgisayarların DNS ayarlarını bozarak girilmek istenen siteler yerine bambaşka sitelere yönlendiriyor. Bulaştığı bilgisayarları 9 Temmuz’dan itibaren bloke edebileceği açıklanan virüsü antivirüs programları tespit edemiyor. FBI tarafından yayınlanan dokümanda virüsü nasıl tespit edeceğiniz ve silmek için neler yapabileceğiniz detaylı olarak açıklanmış.

Öncelikle DNSChanger virüsünün bilgisayarınıza bulaşıp bulaşmadığını tespit etmeniz gerekiyor. Her kullanıcının kolaylıkla test edebilmesi için açılan www.dns-ok.us sitesine tıkladığınızda arka planda yeşil renk görüyorsanız bilgisayarınıza bu virüs bulaşmamış demektir. Ama tersi bir durum söz konusuysa deneyebileceğiniz bazı programlar var.

Antivirüs programlarının pek çoğu DNSChanger virüsünü tespit edemiyor. Rootkit temelli virüs bilgisayara bir güncelleme gibi inerek arka planda gizlice çalışıyor. Çalışmaya başladıktan sonra router ayarlarını ve DNS ayarlarını değiştirebiliyor. DNSChanger ile ilgili detaylı bilgi almak ve korunma yöntemlerini öğrenmek içinwww.dcwg.org sitesi ziyaret edilebilir. Eğer bilgisayarınıza bu virüs bulaştıysa önerebileceğimiz iki program var.Rootkit temizlemek için özellikle hazırlanmış bu iki programdan birini indirerek bilgisayarınızı temizleyebilirsiniz.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Yandex Disk Nedir? Disk Kurulumu ile 10 GB Dosya Depolama Alanına Nasıl Sahip Oluruz? GOM Player’ı Yakından Tanımaya Ne Dersiniz?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes