Responsive Reklam Alanı

Bildiğiniz gibi kullandığımız video player’ların özelliklerini avantajlarını dezavantajlarını GOM Player ile anlatmaya başlamıştık. Şimdi sıra geldi bir sonraki programa yani KMPlayer’a. Sizlere anlatacağım makalemde KMPlayer’ın 3D Özelliklerini ve Ayarlarının Nasıl Yapıldığından bahsedeceğim.

KMPlayer, Windows Media Player alternatifleri içerisinde popülerliğini kanıtlamış en iyi multimedia oynatıcı. Sayısız ses ve video kodeklerini barındıran ve rakibi olan VLC Player, UMPlayer, GOM Player gibi her tür formattaki dosyayı oynatabilme becerisine sahip. Ama bir farkla KMPlayer eklediği son 3 Boyutlu görüntüleme özelliği ile diğer oynatıcılarından ayrılıyor. Mevcut 3 boyutlu içeriği oynatabilirken, 2 boyutlu içeriği de filtrelerde yaptığı değişiklikler ile 3 boyutlu hale getirebiliyor. Bunu nasıl yaptığına ve 3 boyutlu videoları nasıl izleyebileceğimize bir bakalım.

KMPlayer açılış ekranında 3D Movie Plus seçeneği sunuyor. Bu menünün özelliği yüksek çözünürlüklü kısa video örneklerinin bir listesini size sunuyor.

3 farklı kategoride onlarca örnek videolar sunuluyor. Film tanıtım videoları, reklam filmleri ve dünyanın belli bölgelerinde çekilmiş HD görüntülere ulaşabilirsiniz.

3D kısa filmlerin boyutları yüksek olduğu için internet bağlantınıza göre geç yüklenmesi ve takılmalara neden olabiliyor. Bu nedenle belli bir süre bekleyip yüklemenin tamamlanması ile kaliteli video örneklerini sorunsuz şekilde izleyebiliyoruz. KMPlayer içinde standart olarak gelen ayar ve varsayılan olarak kabul edilen Anaglyph 3D gözlükler ile videoları 3D olarak izleyebilirsiniz. KMPLayer ayarlar menüsünden elinizde bulunan gözlük tipine görede ekrandaki video filtrelemesini değiştirebilirsiniz.

KMPLayer ekranında sağ tıkladığımızda çıkan menü yardımıyla 3D screen control sekmesinden gözlük tipine göre ekran filtrelemesini ve video görünürlüğünü değiştirebiliyoruz. Mevcut olan bu 2D HD videoları KMPlayer sol alt köşesindeki 3D tuşu ile kısa sürede 3 boyutlu özellik kazandırabilir ve yine aynı tuş ile gözlük tipleri arasında seçim yapabiliyoruz.

KMPlayer’ın sunduğu 3 boyutsallaştırma özellikleri şu an ki modern 3D televizyonlar ve pahalı 3D gözlükler ile benzer etki yaratabiliyor. Hem de oldukça hesaplı bir yöntem.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
GOM Player’ı Yakından Tanımaya Ne Dersiniz? Telefonunuz Çalındı mı? veya Kayboldu mu? Nasıl Devredışı Bırakabilirsiniz?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes