Responsive Reklam Alanı

Bugün size Combofix programının senaryosunu anlatacağım, Yalnız arkadaşlar şunu söylemek isterim ki Combofix programını sadece bir kere kullandım sizlere bilgi olarak aktaracağım.

ComboFix sUBs tarafından hazırlanan ve bilgisayarınızı tehlikeli yazılımlar olan malware yazılımları tespit etmek için taradıktan sonra bu yazılımları otomatik olarak temizlemeye çalışan bir programdır. Bilinen en yaygın malware programları temizleme yeteneğinin yanında, temizleyemediği malware yazılımlarla ilgili yetkin kişilerin kullanabileceği raporlar da sunmaktadır.

Şu anda ComboFix’in çalıştığı Windows versiyonları şu şekilde:

• Windows XP (sadece 32-bit)
• Windows Vista (32-bit/64-bit)
• Windows 7 (32-bit/64-bit)

ComboFix için dikkat etmenizi tavsiye ettiğim bir konu ise, teknik olarak gelişmiş bir bilgisayar kullanıcısı değilseniz veya böyle birisinden anlık destek alma durumunuz yoksa ComboFix’i kullanmamanız ya da çok dikkatli olmanız. Programın gücünden dolayı kararsız kaldığınız veya fikir sahibi olmadığınız konularda işleme devam etmemeniz önemli, aksi takdirde bilgisayarınızın normal fonksiyonlarına zarar verebilirsiniz.

Ayrıca unutmayın ki ComboFix şu konumlardaki dosyaları çalıştırıldığı anda otomatik olarak temizlemektedir:

– Çöp kutusu
– Geçici internet dosyaları
– Temp klasörü

Eğer bu konumlarda yer alan dosyalarınızı korumak istiyorsanız bu geçici klasörler yerine başka güvenli bir konuma taşımanızı öneriyorum.

Programı direkt olarak Masaüstünüze indirmelisiniz. Diğer konumlara yapacağınız indirmeler programın işleyişinde sorunlara yol açacaktır. Eğer başka bir klasöre indirdiyseniz çalıştırmadan önce Masaüstünüze taşımayı unutmayın.

ComboFix’i indirip kurduktan sonra çalıştırmaya hazır sayılırsınız. Sadece ComboFix’in diğer programlarla çatışmaması için almamız gereken bir kaç önlem kaldı:

– Bu dahil Windows’ta açık olan tüm pencereleri kapatın.
– Bilgisayarınızda çalışan tüm Antivirüs, Antispyware ve Güvenlik Duvarı (Firewall) yazılımlarından çıkış yapın ve kapatın. Ayrıca diğer gereksiz programlardan çıkmanız da ComboFix’le herhangi bir sorun yaşamanızı engelleyecektir.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
C# ile IP Adresimizi Nasıl Öğreniriz? Outlook.com Kullanıcı Sayısında Önemli Bir Başarıyı Yakaladı!
1 Yorum
  1. Yazar
    crab_19

    çok güzel anlattmışsın.bende birşeyler katmak istedim.
    combofix ile temilik yapıldıktan sonra kaldırmak için ;
    başlat/çalıştır ‘a ”combofix /uninstall”
    dikkattırnak dahil değil ve boşluğa dikkat edin.

Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes