Responsive Reklam Alanı

Arkadaşlar blogum bildiğiniz gibi bilişim ve teknoloji alanında olsun, Yazılım ve Donanım alanında olsun sizlere faydalı bilgileri sunmak için var. Bu aralar gündemde Apple, Samsung ve Nokia rekabeti var gerçi Nokia’yı her ne kadar dışlasalar da biz bu konuyu anlatmada gerek duyuyoruz. Sonuçta Nokia büyük bir şirket ve çıkardığı yenilikleri de bilmemiz lazım.
İşte anlatacağım bu makalemde ilk windows’lu telefon nokia hakkında bilgi vereceğim.

ilk windows’lu telefon nokia

nokia emresupcin - Nokia’nın İlk Windows’lu Telefonu!

Cep telefonu piyasasındaki hakimiyetini dalgalanmalarla sürdüren Nokia, geçtiğimiz hafta Windowslu ilk telefonunu tanıttı. Uzun zamandır beklenen Windows Phone işletim sistemli Nokia Lumia 800 ve Nokia Lumia 710 isimli telefonlar, Apple iOS ve Google Android işletim sistemleriyle rekabete girecek.

Geçtiğimiz hafta Nokia CEO’su Stephen Elop Londra’daki toplantıda Windows Phone 7.5 (Mango) işletim sistemiyle çalışan telefonlarla ilgili detayları anlattı. Elop, Microsoft ile Nokia’nın geçtiğimiz yıl açıklanan dev işbirliğinin bu ilk ürünlerini ‘Nokia’nın yeniden doğuşu’ olarak tanımladı.

Mango’lu Lumia 800’ün tasarımında, MeeGo’lu Nokia N9’u örnek aldıklarını söyleyen Elop, “Lumia 800, ilk gerçek Windowslu telefondur” dedi. Telefon, 1.4 GHz işlemci barındırıyor ve 3.7 inç AMOLED çoklu-dokunmatik ekrana sahip. Kasası tıpkı N9 gibi sağlam ve şı kolan Lumia 800, 16GB dahili depolama alanı sunuyor. Ayrıca buna ek olarak 25GB büyüklüğünde SkyDrive ‘bulut’ depolama alanına da sahip. Arka kamera çözünürlüğü 8MP olan telefon HD video çekimi yapıyor.

Lumia 800’ün, 1.2 cm inceliğinde olması da telefonu cazip kılan özelliklerinden biri olarak gösteriliyor. Telefonun fiyatı şimdilik ABD ve Avrupa pazarında vergiler hariç ve kontratsız 585 dolar civarında olacağı tahmin ediliyor.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Outlook.com Kullanıcı Sayısında Önemli Bir Başarıyı Yakaladı! Sahte Android Uygulamalarına Dikkat Ediyor musunuz?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes