Responsive Reklam Alanı

Değerli okurlarım hepinize merhaba bugün sadece yazılım hakkında makale yazacağım ve birkaç gün blogta olmayacağım. Nedeni ise üniversite ders kayıt işlemleri imzalar vs. Anlayışla karşılacağınızdan hiç şüphem yok.

Şimdi konumuza geçelim Dropbox Alternatifi Insync, Google Docs Desteğiyle Dikkat Çekiğini Biliyor muydunuz?
Özellikle önemli dokümanları yedeklemek için yararlandığımız çevrim içi barındırma servislerinin bir yenisi Insync. Dropbox benzeri bir arayüzle karşımıza çıkan Insync, Dropbox’tan daha ucuz fiyatlarıyla dikkat çekmeyi başardı. Servisi asıl cazip kılan yönü ise Google Docs’ta bulunan belgeleriniz için senkronizasyon desteği sunması. Google Docs’u aktif olarak kullananlar ve Dropbox’a alternatif arayanlar Insync’e kesinlikle göz atmalı.

Insync, aynı Dropbox gibi hem bilgisayarınızda bir paylaşım klasörüoluşturuyor hem de servisin web arayüzünden dosyalara ulaşmanızı sağlıyor. Insync’e Google hesabınızla giriş yapıyorsunuz. Daha sonra Google dokümanlarınıza ulaşabilmesi için izin vermeniz gerekiyor. Dokümanlar anında senkronize ediliyor. Bu süreç tamamlandıktan sonra dokümanlara hem internetten hem de bilgisayardan ulaşabiliyorsunuz. Programın en önemli avantajı yapılan değişikliğin iki taraflı olarak senkronize edilmesi. Yani ister Google Docs üzerinde bir değişiklik yapın, ister lokal bilgisayardaki kopyasını değiştirin farketmez. Güncellemeler hemen dokümana yansıyacaktır. Ayrıca Insync’in masaüstü uygulaması belgedeki değişikliklerle ilgili sizi anlık olarak uyaracak. Böylece paylaşılan belgelerde yapılan değişikliklerden hemen haberdar olacaksınız.

Insync, Dropbox ile karşılaştırıldığında fiyat konusunda önemli bir avantaj sağlıyor. Insync’in ücretsiz kullanım sınırı 1 GB. Dropbox’un ücretsiz kullanım alanı 2 GB olduğundan ilk bakışta avantajlı görünse de, barındırma alanını yükseltmek daha pahalı. Google barındırma hizmetinden yararlanan Insync’i kullanırken 20 GB veriyi saklamak için yıllık 5 dolar, 80GB için yıllık 20 dolar, 200GB içinse yıllık 50 dolar ödemeniz yeterli. Dropbox kullanıcıları ise 100 GB’lık alan için yıllık 100 dolar ödemek zorundalar. Çevrimiçi depolama servislerinin ücretleriyle ilgili yaptığımız detaylı analizi incelerseniz Insync’in fiyat avantajını daha iyi anlayabilirsiniz.

Google Docs kullanımın yaygınlaşması Insync’in başka bir artısı. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan Google IP problemini hatırlayanlar vardır. Pek çok Google Docs kullanıcısı günlerce dokümanlarına ulaşamadılar. Bunlar arasında tüm dokümanlarını Google Docs’a aktaran önemli şirketler de vardı. Benzer bir durumla her an yeniden karşılaşabilir veya zamansız internet kesintileri yüzünden belgelere erişme problemi yaşayabilirsiniz. Böyle durumlarda bilgisayarınızdaki güncel yedeklerhayat kurtarıcı haline gelir. Ayrıca servisle birden fazla Google hesabını yönetme şansına da sahipsiniz.

Insync şimdilik sadece Windows ve Mac desteğiyle yayınlandı ama mobil uygulamaları yolda. Belgelerinizi buluta taşıma konusunda arayış içindeyseniz, Insync’e bir şans tanımalısınız.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Visual Basic’te Postback Gösterimi Nasıl Olur? Facebook’un Abonelik Özelliği Hakkında Neler Biliyorsunuz?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes