Responsive Reklam Alanı

Arkadaşlar Crawlerlar hakkında ne biliyorsunuz ya da hiç bu konuyu duydunuz mu daha doğrusu konu demeyimde Arama Motoru olduğunu biliyor muydunuz?

Bu tip arama motorları siteleri otomatik olarak ziyaret eder ve hemen hemen tüm sayfaları hafızalarına alır. Bunun için de bir çeşit robot kullanır. Bu robotlar siteleri bir sayfayı ziyaret ettikten sonra o sayfada bulunan tüm linkleri de ziyaret eder. Mesela ana
sayfayı ziyaret ederlerse ve buradan bütün sayfalara link verilmişse oraları da dolaşacak demektir. Ayrıca site dışında bir siteye link verilmiş ise orayı da ziyaret edecektir ve eğer bu site listelerinde yoksa onu da ekleyeceklerdir. Çünkü birçok crawler manuel(elle) site ekleme özelliği bulundurmaz ve kendi robotlarının siteleri eklemesini tercih eder.

Crawlerların Bölümleri
* Spider: Crawler olarak da adlandırılır. Spider siteyi ziyaret eder, okur ve daha sonra linkleri takip ederek diğer sayfalara ulaşır. Spider siteyi bir ay ya da iki ay arayla düzenli olarak tekrar ziyaret eder.

* Index: Spider’ın bulduğu her şey arama motorunun index’ine gider. Index’te spiderın bulduğu tüm sayfaların bir kopyası depolanır ve spider sayfaları tekrar ziyaret edip güncel hallerini getirdiğinde index’de yenilenir.
* Yazılım: Son parça olan arama motoru yazılımı ise index’de depolanan milyonlarca sayfa arasından uygun sonuçları bulur ve en uygun olanlara göre sıralandırma yaparak sonuçları getirir.

Bütün crawlerlarda bu parçalar vardır ama bu parçaların her birinin işlevi her arama motorunda değişiktir. Bu yüzdendir ki aynı arama farklı arama motorlarında değişik sonuçlar ortaya çıkarır.

Crawlerların Özellikleri
* Derin araştırma: Arama motorlarının indexlerine kaydetme başvurusu yapmamasına rağmen siteleri bulması anlamına gelir. Hemen hemen tüm crawlerlarda bu özellik vardır ama bazıları bu konuda daha iyidir.
* Stop kelimeleri: How, and, what gibi genel kullanımı olan kelimeler birçok crawler tarafından yer kazanılması ve aramanın hızlandırılması için indekslenmez ya da arama içinde geçmesine izin verilmez.
* Description: Meta tag’lar arasında bulunan açıklama kısmının kullanılması anlamına gelir.
* Keywords: Meta tag’lar arasında bulunan keywords tagınin desteklenip desteklenmediğidir.
* Alt Text: Grafikler altına yazılan ve mouse ile üstüne gelindiğinde ortaya çıkan yazılardır.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
İnternet Ortamı Hakkında Gerekli Bilgilere Sahip misiniz? Outlook ve Gmail’i Hiç Karşılaştırdınız mı?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes