Responsive Reklam Alanı

İyi akşamlar sevgili okurlar, bilgisayar kullanıcılarının sıklıkla karşılaştıkları sorunlardan biriside Gizli Klasör Olarak yaptıkları dosyaların görünümünü tekrar eski haline getirmek için zorlandıkları. Bu akşamki makalemde ise bu konu üzerinde detaya inerek çözümü sizlere anlatacağım..

Bilgisayarınızda gizli dosyalarınız var ve bunları uygunayarları yaptıktan, yani ” gizli dosyaları göster ” seçeneğini aktif ettikten sonra hala bu dosyalarınızı göremeyebilirsiniz. Bunun sebebi bilgisayarınıza bulaşan virüs vb. kötü amaçlı yazılımlardır. Bunun çözümü çok da zor değil aslında. Şu aşamaları gerçekleştirerek yenidengizli dosyalarınıza ulaşabilirsiniz:

1.) Başlat’ a tıklayıp işletim sisteminiz Xp ise Çalıştır deyip regedit yazıp aratıyorsunuz. Windows 7′ de ise direk Başlat’ a tıklayıp arama kutusuna regedit yazıyorsunuz ve kayıt defteri düzenleyicisine tıklayıp giriş yapıyorsunuz.

2.) Açılan regedit ekranında sırasıyla ” HKEY_LOCAL_MACHINE\ SOFTWARE\ Microsoft\ Windows\ Cur rentVersion\ Explorer\ Advanced\ Folder\ Hidden\ SHOWALL” sekmesine kadar iniyorsunuz.

3.) Sağ tarafta ” CheckedValue ” sekmesine sağ tıklayıp siliyorsunuz. ( ” CheckedValue ” ye çift tıklayıp açılan sayfada ” Değer Verisi ” yazan yerdeki rakamı değiştirip 1 yapabiliyorsanız, ” CheckedValue ” değerini silmenize ve bu adımdan sonraki adımları da gerçekleştirmenize gerek yok. )

4.) Silinen bu sekme yerine boş bir yere sağ tıklayıp yeni bir dword değeri oluşturuyorsunuz. Bu değerin adını ” CheckedValue ” koyuyorsunuz.

5.) Oluşturduğunuz bu değere çift tıklayıp ” Değer Verisi ” yazan yere 1 yazıyorsunuz. Tamam deyip bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Bu şekilde sorunun üstesinden gelebilirsiniz. Ancak bu duruma neden olan kötü amaçlı yazılımı bilgisayarınızdan kaldıramazsanız, kısa bir süre sonra bu değerler eski haline döner. Aynı sorunu tekrar yaşarsınız ve sürekli bu işlemleri yeniden gerçekleştirmek zorunda kalırsınız. Kesin çözüm için önce bu yazılımı bilgisayarınızdan temizleyin ve daha sonra anlatılanları uygulayın.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
C Programlama Dili İle Ram’de Kısa Bir Gezintiye Ne Dersiniz? Ekran Kartının Çalışma Mantığı Nasıldır?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes