Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere corel draw’da 3 boyutlu yazı nasıl yazılır onu anlatacağım, konuya geçmeden önce kısaca Corel Draw’ın ne olduğunu açıklayım, CorelDRAW programı, vektör tabanlı bir grafik tasarım programıdır. CorelDRAW resim meydana getirmek için benzersiz, kendine özgü yöntemler kullanır. CorelDRAW bit eşlem grafik tasarım paketlerinden farklıdır.

Bununla birlikte Corel Draw programı grafik reklam ve tasarım işi ile uğraşanların vazgeçilmez programlarındandır. Bu program ile görsel anlamda bir çok tasarımı gerçekleştirmek mümkün.

Dersimize geçebiliriz…

Öncellikle programımızı açıp yeni bir boş doküman açalım boyutları size kalmış File > New yolunu takip ederek veya Ctrl+N kısayolu ile sayfamızı oluşturduktan sonra Reactangle Tool (kısayolu f6) seçim aracımızı seçip sayfamızın tamamını seçiyoruz.

Sayfamızı seçtikten sonra arkaplan rengini (görüntü)sünü ayarlamak için dolgu aracını seçeceğiz. Ben burada gradient aracını kullanacağım. Bunun için F11 tuşu ile kısayoldan gradient seçeceğim sayfaya ulaşıyorum.

Arka plan görüntüsünü elde ettikten sonra şimdi sıra yazacağım yazıya geldi. Yazımı yazdıktan sonra sol araç panelinden Blend araçlarından Extrude aracını seçip yazımın üztüne gelip herhangi bir yerini basılı tutup istediğim yöne çekip 3 boyut kazandırmak kalıyor bana. 3 boyutlu yazımızın oluştuğunu göreceksiniz.

Oluşan yazının görüntüsü hoş olmayabilir. Şimdi buna biraz efekt vermek gerekecek. Efekt vermek için Blend aracının seçili olması gerek. Seçtikten sonra şimdi üst panelden Extrusion color panelinden efekt ayarlarımızı yapalım ve böylelikle işlemi tamamlamış olalım.

Efektleri de verdikten sonra yazımız hazır olacaktır.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
MS-DOS İşletim Sisteminde Dosya, Dizinler, Uzantılar ve Klasörler? Dreamweaver’da Saat ve Tarih Nasıl Eklenir?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes