Responsive Reklam Alanı

Değerli okurlar dün ve bugün itibari ile teknoloji gündeminde windows 8 var, bildğiniz üzere windows 8 artık piyasada satışa sunulmuş vaziyettedir. Bende bununla ilgili sizlere bir makale yazacağım.

Microsoft yeni bir işletim sistemi ile karşımızda. Her defasında arayüzü ile yeniliklerine başlayan ve bir önceki seridekiözellikleri genelde bir sonraki sisteme farklılık getirerek hizmete sunan şirket bu defa uyumluluk konusunda hiçbir sıkıntı duymayacağından emin.

Teknolojik gelişmelerde önemli adımlar atılan mobil cihazların(telefon, tablet bilgisayar ve diğer sistemler) sürekli değişen ekran boyutuna çözüm getirmeyi hedeflemiş gibi görünüyor. Aynı sistemin sorun çıkarmadan, görüntü kalitesinden de taviz vermeden her cihaza uyumsağlaması ve ek ayarlara gerek kalmadan çalışması için ayarlanmış. Microsoft ekran boyutunu telefonlar için en düşük olarak 800×600 olarak, işletim sistemleri için ise 1024×768 olarak belirlemiştir. piksel yoğunluğu, ekran boyutu ve çözünürlük konusunda çok hassas bir yol izlenmiştir.

Profesyonel olmayan kullanıcıları düşünen firma, bazı hatalarda ve sistem sorunlarında win8′ikolayca tekrar kuran ve belgeleri silmeden sorunu ortadan kaldıran bazı özelliklereklemiştir. Bunu gerçekleştirmesi için eklenen Refresh butonu böyle bir durumda tek tıklama ile windows ‘u tekrar kurarak genel anlamda belgelere zarar vermeden( bazı uyumsuz programlarda çalışmamam durumu olabiliyor) format atılmış gibi sistemi onarıyor.

Daha çok mobil cihaz olarak bilinen tablet ve android sistemlere hitap eden windows8 bu kullanıcılar için yeni ara yüzleri getirmiş, kısa yollar ve kullanımı hızlandıran ekleri ile normal işletim sistemlerine değilde yeni nesi cihazlaraözel üretilmiş hissi vermektedir. Uygulamaların çalışması sırasında ekranın yan yüzeyine gelen kısa yollar geçiş rahatlığı sağlamakta, mobil cihazların en büyük sorunu olan bu durumu da ortadan kaldırmaktadır.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
WordPress’te Admin Profil Resmi Nasıl Değiştirilir? Instagram Nedir? Nasıl Kullanılır?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes