Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar, bu akşam sizlere sadece Cisco network sistemini anlatacaktım ama bununla birlikte bilmeyenler olabilir düşüncesiyle RJ-45 – CAT5 bağlantısının nasıl yapılacağını anlatacağım. Makalemize öncelikle Cisco nedir? Günümüzde kullanılan Cisco cihazları nelerdir? Hangi alanlarda kullanılıyor? sorularını sırayla cevaplayarak anlatalım.

Cisco System Nedir? 

Cisco System dünya üzerinde kurulu olan internet ağ alt yapısında bulunan; aktif cihazların %80 inden fazlası cisco system cihazları ile yönetilmekte ve çalışmaktadır. Böyle büyük bir sistemin başında böyle bir firmanın gelmesi demek; ciddi anlamda sorumluluk ve ciddi anlamda elektronik gelişmeler olması demektir.

Ayrıca Cisco firması gün gün yeni ar-ge araştırmaları yaparak; kendi cihazlarının teknik alt yapısını oluşturarak kendi içerisinde bir ağ kurmaya çalışmıştır. Dünya da 2006 yılından itibaren 1 milyardan fazla bilgisayar kullanıcısı olduğu düşünülürse; bu sistemin günümüz de ne kadar gelişmekte olduğunu ve alt yapısının sağlam çalışabilmesi için de sertifikalı uzmanlara ihtiyaç duyduğu ortaya çıkmaktadır.

Bu nedenle cisco system firması ülkelerde gelişmiş akademiler açarak; kendi ara elemanını yetiştirip kendi cihazlarının teknik servisine cevap verecek kişilere ulaşmaktadır. Ülkemiz de bir çok alanda kullanılmakta olan cisco cihazları; bakım, onarım, kurulum, yazılım yüklenmesi, takip gibi aşamalarda ilgilenecek eleman sıkıntısı çekmektedir.

Bu sorunun açılması için ülkemiz de 3-4 tane akademi de özel eğitim verilmekte ve devlet üniversitelerinde; bilgisayar bilimleri uygulama araştırma merkezlerinde öğrencilere bu alanla ilgili bilgi ve becerileri sınanmaktadır.

Cisco cihazı olarak tanımladığımız cihazlar; router, switch, firewall, ip telefon bunun gibi gelişmekte olan bir çok cihaz bulunmaktadır.

Network alt yapısı gün gün kendini geliştirerek alt yapısında elamanlara ihtiyaç duymakta ve yeni iş alanları açmaktadır?6 trilyon dolarlık bir sektör haline gelmiştir. Cisco sertifikasına sahip olan kişiler bir çok bilgi işlem firmasında iş bulabilmekte. Ayrıca Freelancer olarak firmalara network uzmanı olarak destekte bulunmaktadır.

ciscosystem emresupcin - Cisco System Nedir? RJ45 - CAT5 Bağlantısı Renk Sıralaması!

RJ45 – CAT5 Bağlantısı | Standart Dizilişi?

Eveet arkadaşlar şimdi gelelim RJ-45 – CAT5 renk sıralamasına; RJ45 girişi ile CAT5 kablo bağlantısı için en fazla 100 metre CAT5 kablo ve RJ45 konnektör gerekmektedir. Bu arada bağlantısı yapabilmek için konnektör pensesine de ihtiyaç duyulur. CAT5 kablodan çıkan 8 adet burgu teli ayırdıktan sonra;

1- Turuncu – Beyaz
2- Turuncu
3- Yeşil – Beyaz
4- Mavi
5- Mavi – Beyaz
6- Yeşil
7- Kahverengi – Beyaz
8- Kahverengi

Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra renk sırasında dizilir ve konnektöre yerleştirilir. Bu işlemden sonra pense ile pimler çakılarak işlem tamamlanmaktadır.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Html 5 Kullanarak Siteye Video ve Müzik Nasıl Eklenir? Dikkat: Bu Maili Sakın Açmayın!
Benzer Yazılar
3 Yorum
  1. Yazar
    İlyas

    Selam CAT5 kabloda 8 telden biri veya birkaçı birbirine temas etmese de internete bağlanır mı? Açıkcası ben bağladım ama 8mbit olan internet buraya 1 mbit ulasıyor mesafe ise 60m. filan. Acaba kablolardan biri veya birkaçı pinlere değmezse hızda düşme olabilir mi bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim.

    • Yazar

      Merhaba kablolardan biri veya birkaçı temas etmese de sorun olmaz internet için gerekli 3-4 kablo vardır diğerleri pek fazla işe yaramaz sıradan bir bilgisayar kullanıcıları için ama bu hıZınızı asla etkilemez mesafe ve kablodan kaynaklı olacağını sanmıyorum

  2. Yazar
    İlyas

    Teşekkürler.

Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes