Responsive Reklam Alanı

Merhaba sevgili okurlar bu akşam sizlere google analytics’ten bahsedeceğim. Kısmen de olsa bilirsiniz belki. Neyse vakit nakittirden yola çıkarak makalemize geçebiliriz. Öncelikle google analytics’in ne olduğundan başlayalım.

Google Analytics Nedir?

Google Analytics öncelikle ücretsiz bir google aracı, adwords hesabınız olmasına gerek yok (aylık sayfa gösteriminiz 5 milyon olana kadar ücretsiz kullanabilirsiniz) internet siteniz var ve kullanıcılarınızı detaylı tanımak istiyorsanız kullanabilirsiniz.

Kullanıcılarınız hakkında, yani sitenizi ziyaret eden kişiler hakkında detaylı bilgi almak cümlesi bile google analytics için çok hafif bir cümledir. Çünkü google analytics sitenizi ziyaret edenlerin genel bilgilerinin yanısıra çok daha detaylı bilgileri size verebilir. Size sitenize gelen kullanıcılar hangi sitelerden gelmiş, bir yerde reklamınızı mı tıklamış gelmiş, geldikten sonra sitenizde ne kadar durmuş, hemen çıkmış mı, peki ne yapmış siteniz içerisinde üye olmuş mu, ürün almış mı, aldıysa ne kadarlık ürün almış, peki acaba bilgisayarında vista mı kullanıyor xp mi, flash programı var mı, java kullanıyor mu, hangi ilden gelmiş, internet hızı nasıl …. ve daha bir sürü bilgiyi verebilir.  Nasıl sizce de etkileyici değil mi? Müşterilerinizi bundan daha iyi tanıma yöntemi olabilir mi? Ve inanın daha birçoğunu söylemedim.

Yapmanız gereken şey çok basit aslında bir gmail hesabınız olsun ya da direkt girin http://www.google.com/analytics/tr-TR/ adresine ve kayıt olun. Daha sonra gerekli aşamaları geçtikten sonra analytics’in size verdiği kodu alıp sitenizin ana sayfasınızın kod bölümüne yapıştırarak sitenizi hemen izlemeye başlayabilirsiniz.

Google Analytics Ne İşe Yarar?

Sayfanın ortasında yer alan gri başlıklı alan Web site profili veya profillerinizi gösterir. Profil, Analytics raporlarında ne tür verilerin gösterileceğine karar veren kuralların tamamını temsil eder. Belli bir profile ait kurallar, kullanıcı erişim seviyelerini, gelişmiş yapılandırmaları ve en önemlisi, izlenmekte olan web sitesini içerir. İstediğiniz kadar profil yaratabilirsiniz. Tek bir profil genellikle tek bir etki alanına karşılık gelmekle birlikte, tek bir etki alanını izlemek için birden çok profilin kullanıldığı durumlar da vardır. Bir Google Analytics hesabı için her zaman en az bir profilinizin olması gerekir.

Web Sitesi Profilleri tablosundan istediğiniz zaman kontrol edebilirsiniz. İzleme kodunuzu yükledikten sonra “Durum” sütununda aşağıdaki ikonlardan birini göreceksiniz.
icon1 - Google Analytics Nedir? Ne İşe Yarar?Veri Bekleniyor: İzleme kodu tespit edildi ve Google Analytics, raporlarınıza girmek için veri topluyor.
icon2 - Google Analytics Nedir? Ne İşe Yarar?İzleme Bilinmiyor veya Doğrulanmadı: İzleme kodu web sitenizin ana sayfasında tespit edilemedi, bu nedenle lütfen izleme kodunuzu doğru bir şekilde yükleyip yüklemediğinizi kontrol edin.
icon3 - Google Analytics Nedir? Ne İşe Yarar?Veri Alınıyor: İzleme kodu düzgün bir şekilde çalışıyor ve veriler raporlarınıza işleniyor.
Web sitesi Profilleri tablosunun sol tarafında Yardım Merkezimize yönlendiren Sık Sorulan Soruları bulacaksınız.

Web sitesi Profilleri tablosunun altında websitesi profili eklemek, kullanıcı erişimini yönetmek ve erişim filtreleri oluşturmak ile ilgili bağlantılar göreceksiniz. Bu araçlar doğru kurulduğunda size raporlarınızda hangi verilerin gösterileceğinin kontrolünü sağlamakla beraber web sitenize asıl trafiğin nereden geldiğini anlamanıza yardımcı olacaktır.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Akismet Nedir? Ne İşe Yarar? HurPASS Gizlilik Politikası Nedir?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes