Responsive Reklam Alanı

Merhaba sevgili olurlar uzun süredir online olup yazı yazamıyordum sebebini sizlere söylemiştim vize sınavları dolayısıyla sizlere makale yazamıyordum.

Bilindiği gibi 25 ekim 2012 tarihinden itibaren artık Windows 8 mağazalarda satılmaya sunuldu ve bu yeni ürün Windows’un diğer sürümlerine nazaren çok değişik bir işletim sistemi olduğunu gösteriyor. Bu yazımızda Windows 8 ile bize sunulan yeniliklerden bahsedeceğiz.

1- Dokunmatik odaklı kullanıcı arayüzüne gidilen Windows 8’de yer verilen Metro arayüzü, sistem dahilinde gerekli tüm altbaşlıkları dilediğimiz gibi uyarlayabilir,kolayca kontrol etmemize imkan sağlayacak. En önemli yanı ise doğrudan işletim sisteminin çekirdeğine işlenmiş olarak gelmesi, yani işletim sistemi üzerine giydirme yok.

2- Uygulamalar birlikte çalışabilecek, birbirleri ile işletim sistemi dahilinde iletişimde bulunabilecekler. Yani örneğin Facebook ya da Flickr gibi farklı kaynaklardan yahut sabit diskimizden fotoğraflarımızı seçip, üzerinde dilediğimiz işlemleri gerçekleştirebileceğimiz.

3- Internet Explorer 10, çoklu dokunma desteğine sahip olacak.

4- Ürettiğimiz içeriği cihazlarımız arasında eşzamanlayabilecek, SkyDrive sayesinde bulut bilişimin faydalarından olabildiğince yararlanabileceğiz.

5- Görev yöneticisi ve Windows Gezginindeki geliştirmeler sayesinde sistemimizi çok daha kolay biçimde denetleyebileceğiz. Örneğin artık çalışmayan uygulamalarımız otomatik biçimde askıya alınacak.

6- HyperV sanallaştırma yazılımı doğrudan önyüklü biçimde gelecek.

7- Çoklu monitör kurulumlarına yönelik seçeneklerimiz çoğalacak ve daha esnek bir yapıya sahip olacak. Örneğin Windows 8 ile birlikte tüm ekranlarda tek bir duvar kağıdı kullanabilecek ve/veya farklı monitörlere farklı görev çubukları atayabileceğiz.

8- Windows Uygulama Mağazası hem Metro arayüz tabanlı uygulamalara hem de klasik Win32 uygulamalarına evsahipliği yapacak. Geliştiriciler mağaza dahilinde uygulamalarını küresel bazda satabilecekler.

9- Program dili desteği geliştirilecek.

10- Sistem açılışlarında fotoğrafla doğrula yöntemi kullanılacak.

11- Zengin donanım entegrasyonu sayesinde özellikle oyun deneyimi daha keyifli bir hale gelecek.

12- x86’dan ARM’ye, 10-inç’lik tabletlerden 27-inç’lik ekranlara kadar tüm mimariler ve dokunmatik olan ya da olmayan cihazlara kadar tek bir Windows 8 olacak. Yani tek bir sürümle gelecek Windows 8, tabletlere özel versiyon vs. olmayacak.

13- Windows 7’de var olan tüm yazılım ve programlar Windows 8’te de doğal biçimde çalışacak.

14- NFC destekli Windows 8 cihazları tokuştur-paylaş desteğine sahip olacak.

Yukardaki 14 madde Windows 8 ile gelen yenilikler.

Şimdi Windows 8 sürümleri arasındaki farkı gözden geçirelim:

Windows 8 ile birlikte 4 adet sürüm karşımıza çıkmıştır, bunlar;

1- Windows 8
2- Windows 8 Prp
3- Windows 8 Enterprise
4- Windows 8 RT

Yukarıda yazdığım sürümler arasında bir takım farklılıklar var. Bu farklılıklar kişisel tercihlere göre değişebilmektedir. Konuda yer alan sürümde “Windows 8” ve “Windows 8 PRO” sürümü mevcuttur. Bu sürümler arasındaki farklılıklarda şu şekildedir;

– Windows 8 olarak gelen sürüm daha önceden Windows 7’den alışık olduğumuz “Starter” ve “Home Basic” ve “Home Professional” sürümlerinin yerini alacak sürüm niteliğindedir. Yani daha çok ev kullanıcılarına ve profesyonel olmayan kullanıcılara yöneliktir.

– Windows 8 PRO ise, teknoloji meraklıları ve kurumsal/teknik uzmanların, daha fazla sayıda Windows 8 teknolojisi elde etmeleri ve kullanmalarına yardımcı olmak amacıyla tasarlandı. Windows 8 içerisindeki tüm özelliklere ek olarak şifreleme, sanallaştırma, PC yönetimi ve etki alanı bağlantısına yönelik özellikleri de içeriyor. Windows Media Center da Windows 8 Pro?ya ekonomik bir “medya paketi” eki olarak sunulacak. Bilgisayarınızı iş amaçlı olarak veya kurumsal bir ortamda/sistemde kullanacaksanız, Windows 8 Pro sürümünü tercih etmeniz yerinde olacaktır.

Şimdi Minimum Sistem gereksinimlerine bakalım:

Minimum Sistem Gereksinimleri;

– İşlemci: 1 GHZ veya daha yüksek bir işlemci
– Ekran Kartı: Metro arayüzü için minimum 1024×768 çözünürlüğü destekleyen ekran kartı
– RAM: 1 GB (32 Bit), 2 GB (64 Bit)
– HDD: 20 GB

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Türkçe Xbox Geliyor! Windows Phone işletim sistemi hakkında yeterli bilgiye sahip misiniz?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes