Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar, Bugün sizlere GSM hakkında yani cep telefonlarının kaydından bahsetmek istiyorum. Konuyu buralara taşımamın önemli sebeplerinden biriside Kullanmakta olduğunuz cihaz kayıt dışıdır. 1 hafta içinde kapatılacaktır’ şeklinde bir mesaj alırsanız ne yapacaksınız? şeklinde alacağınız uyarılarda fazla paniğe kapılmadan size yazacağım Cep Telefonunuz Kayıtlı mı? Kontrol Edin! makalesinden faydalanabilirsiniz…

Türkiye’deki yüksek vergi nedeniyle özellikle teknololjik ürünler yurtdışından temin ediliyor. Ancak, Maliye ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu önceki yıl bir çalışma yaparak Türkiye’de kullanıma açılan cep telefonları yasal takibe başladı.

Vergisi alınan ve kayıt edilen telefonlar sorunsuz kullanılabiliyor. Ancak kayıtta oluşan teknik bir sorun daha sonra başınızı ağrıtabilir. Bu sorunla karşılaşmamak için öncelikle telefonunuzun IMEI numarasını bilmeniz gerekiyor.

Cep Telefonunuz Kayıtlı mı? Kontrol Edin!

Tüm cep telefonu modellerinde, *#06#’yi tuşlayıp arama tuşuna bastığınızda cihazınızın IMEI numarasını öğrenebilirsiniz.

Daha sonra Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu‘nun sayfasında IMEI sorgulama ekranına giderek cihazınızın kayıt kontrolünü yapabilirsiniz.

SORGULAMA YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Örneğin benim kendi telefonum için yapmış olduğum sorgulama aşağıdaki resimde görüldüğü gibidir.

Telefon Sorgulama emresupcin - Cep Telefonunuz Kayıtlı mı? Kontrol Edin!

Pekii Kaydı Olmayan Telefon Sahipleri Ne Yapacak?

Yurt dışından telefon getiren vatandaşlar, 100 TL harç bedelini vergi dairelerine ya da Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen bankalara yatırdıktan sonra e-Devlet Kapısı üzerinden BTK’nın sunduğu hizmetler başlığı altında yer alan “IMEI Kayıt Başvurusu” başlığını tıklayarak talep edilen bilgileri sisteme girecek, böylece kayıt işlemi gerçekleşmiş olacaktır.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Üç Boyutlu Yazıcı Hakkında Bilginiz Var mı? gOS İşletim Sistemini Biliyor muydunuz?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes