Responsive Reklam Alanı

Merhaba sevgili okurlar,

Bugün sizlere anlatacağım makale de E-ticaret’in ne olduğundan bahsedeceğim. İlk olarak şunu söylemeliyim ki;  E-Ticaret için verilebilecek tek bir tanım yoktur. Bazı görüşlere göre, e-ticaret (ECommerce), her türlü malın ve servisin bilgisayar teknolojisi, elektronik iletişim kanalları ve ilgili teknolojiler (akıllı kart-smart card-, elektronik fon transferi -EFT-, POS terminalleri, faks gibi) kullanarak satılması ve satın alınmasını kapsayan bir kavramdır.

Başka bir görüşe göre ise e-ticaret, ödeme işleminin internet üzerinden yapıldığı alış-satışları içermektedir. E-Ticaret yoluyla oluşan ekonomi de, dijital ekonomi, elektronik ekonomi (e-ekonomi) olarak tanımlanmaktadır.

Fazla detaya inmeden yüzeysel anlatmaya çalışıyorum ki, E-Ticaret sisteminin ne olduğunu ve nasıl bir şey olduğunu anlayasınız. Elektronik iletişim teknolojileri ticari hayatta aslında uzun yıllardır (1980’lerden beri) kullanılmaktadır. Ama, internetin e-ticaret için kullanılması çok yenidir (1997’lerden beri). Zaten internet asıl gelişimini (patlamasını) ticari kullanımı artmaya başladıktan sonra yaşamaya başlamıştır. Sonuçta, internet’in yaygınlaşması ile birlikte, web ve e-posta uygulamalarının e-ticaretin doğal mekanı haline haline geldiğini söyleyebiliriz.

İnternetin ticari ürünleri satmada kullanımı, ilk başta “belki olabilir” türünden ve süslü web sayfalarından oluşan birtakım denemelerden ibaretti. Ancak, Amazon.com, Dixons, Yahoo gibi örneklerin 1-2 yıl içerisinde, sadece internet üzerinden sattıkları servislerle birer büyük şirket şekline gelmeleri, birden bu denemeleri ve hayalleri gerçeğe dönüştürüverdi. İnternet üzerinde dönen ekonomi her geçen gün artmaktadır. Hatta, 1999 yılında Amerikan Ticaret Bakanlığı’nın yaptığı bir araştırmada (http://www.ecommerce.gov) internet ekonomisinin (ucuz girdi ve iº gücü, az maliyet vb sebebiyle) enflasyon oranının azaltılmasında rol oynadığı saptanmıştır.

Arkadaşlar tüm bu anlatılanların yanı sıra daha önce anlatmış olduğum Güvenli e-ticaret alışverişi sistemi nedir makaleme de bir göz atın. Sizinde bildiğiniz gibi Artık online alışveriş sitelerinden dolandırılan ve dolandıran kişi sayısı artmakta bunun hakkında daha detaylı bilgilere ulaşmamız lazım. Bu konu ile ilgili makaleme buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz….

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Spam Nedir? Spam Mail Nedir? Nasıl Önlem Alınır? Delphi Programını Kullanarak Keygen Yapımı?
1 Yorum
  1. Yazar
    Ece

    Güzel, Teşekkürler.

Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes