Responsive Reklam Alanı

Merhaba sevgili okurlarım,

Hepimiz birer internet kullanıcıları olarak internet güvenliğinin yanı sıra ADSL Bağlantımızın güvenliğini bilmemizde önemlidir. Sizlere söyleyeceğim bu 5 kuralı takip ederek güvenli ADSL bağlantısına sahip olmuş olacaksınız. Sahip olacaksınız dediğim Güvenli bir bağlantı ile internette gezinebileceksiniz.

Madde 1 – ) Adsl aboneliği sırasında size verilen şifreyi http://adslkota.ttnet.net.tr/adslkota/login.jsp adresinden mutlaka değiştirin.

Madde 2 – ) Adsl modem şifrenizi kurulum yaptıktan sonra mutlaka değiştirin.

Madde 3 – ) Adsl modeminizin yönetim paneline internetten(dışardan herhangi bir bilgisayardan) erişimi kapatın.

Madde 4 – ) Adsl bağlantınızı bir başkasıyla paylaşmayın. Paylaştığınız kişinin internet üzerinde yapacağı her işlemin yasal olarak sorumlusu sizsiniz.

Madde 5 – ) Adsl modeminizi kablosuz bağlantı özelliği varsa mutlaka şifre koyun ve kablosuz ağa bağlanacak cihazları kısıtlayın.

————————————————————————————–

Bu anlattıklarımın yanı sıra ADSL modem güvenliği o kadar kritik bir konudur ki ADSL modemler gerekli tedbirler alınmadan asla kullanılmamalı denilebilir.

*** Bilgisayar ile ADSL modem arasındaki iletişim dinlenebilir. Bu iletişimi dinleyen bir saldırganın internette yaptığınız işlemleri görmesi, bilgileri ele geçirmesi ve hatta değiştirmesi mümkündür.

*** ADSL Modem’e erişen saldırganlar, hiç farkettirmeden ele geçirdikleri modem üzerinden sakıncalı sitelere ulaşabilir ya da diğer sistemlere yönelik zararlı olabilecek eylemlerde bulunabilirler.

*** Normalde bilgisayarınıza ulaşılamazken, modem üzerindeki açıklıklardan yararlanarak bilgisayarınıza ve bilgilerinize ulaşabilirler.

Bu nedenle modem ve bağlantı güvenliği önemlidir. Modemi korumanın yanı sıra kablosuz bağlantı kullanıyorsanız yapılan kablosuz yayın için de güvenlik tedbirleri alınmalıdır.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Arama Motorlarının Püf Noktaları Nelerdir? HTML’de Resime ve Yazılara Link Nasıl Verilir?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes