Responsive Reklam Alanı

İyi geceler sevgili okurlarım,

Bu gece sizlere kısa bir makale yazmak istiyorum ve yazacağım bu makalemde sizlere site haritasının ne olduğundan bahsetmek istiyorum. Site Haritası izgilizce kavramı olarak SiteMap anlamına gelen GoogleBot gibi siteye uğrayan botların, siteyi daha iyi bir biçimde indexlemesi için rehberlik eden bir dosyadır. Türkçe’de  Site Haritası anlamını taşır. Dosyanın uzantısı, .xml‘dir. Arama motorlarının indexleme hızında sitemap’ın etkisi büyüktür. Siteyi ziyaret eden botlar, sitemap dosyasının sayesinde, hangi sayfanın ne sıklıkla, en son ne zaman güncellendiğini ve webmaster tarafından belirlenen, hangi sayfanın ne kadar önemi olduğunu tespit eder.

Pekii SiteMap’ın Fayfaları Nelerdir?

Sitemap dosyası olan bir web sitesi, indexlenirken daha ayrıntılı, daha hızlı ve daha çok indexlenir. GoogleBot, siteye girince sitemaptan web sitenin linkleri hakkında detayları çeker ve ona göre indexler. Kısacası sitemap kullanmaya başladığınız andan itibaren index sayınız ve index hızınızda, farkedilebilir artışlar olacaktır.

Arkadaşlar tüm bunların yanı sıra SiteMap’ın Google’a nasıl eklendiğinden de bahsetmek istiyorum…

Google’a web sitedeki sitemap’ı tanıtmak için öncelikle bir gmail hesabınızın olması gerekiyor. Gmail hesabına giriş yaptıktan sonra, tarayıcı sizi Google’ın anasayfasına yönlendirecektir.

*** Yönlendikten sonra buraya tıklayın. Link, sizi Google Site Yöneticisi Araçları’na yönlendirecektir.

*** Açılan sayfada eğer siteniz yoksa “Site Ekleyin…” butonundan sitenizi ekleyin. Eğer zaten sitenizi eklediyseniz 3. adımdan devam edin.

*** Ekledikten sonra sitenizin linkine girin. “Kontrol Paneli” isimli sayfaya gireceksiniz. Sol menüden “Site Yapılandırma” sekmesine tıklayarak alt menülerini açın. Alt menülerinin ilk sırasında yer alan “Site Haritaları” menüsüne girin.

*** Daha sonra “Bir site haritası gönderin” butonuna tıklayın. Mini bar açılacaktır. Oraya eğer sitemap dosyanız ana dizindeyse “sitemap.xml” yazın. Farklı dizindeyse onu tanıtın.

*** Eklendikten sonra aşağıda onaylanma süresi çıkacaktır. Sayfayı 1-2 dakikada bir yenileyin. Onaylandı veya Onaylanmadı sonucunu alacaksınız. Onaylanırsa işlem bu kadardır. Onaylanmadıysa sitenizin ulaşılabilirliğinden emin olduktan sonra tekrar deneyin.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
HTML’de Resime ve Yazılara Link Nasıl Verilir? Shazam Yenileniyor! Pekii Shazam Nedir?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes