Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

Sıradaki dersimiz Corel Draw ile alakalı olup sizlerle beraber dergi kapağı tasarımı yapacağız. Ben CorelDraw X5 kullandığım için tasarımı kendi bilgisayarımda kurulu olan program ile yapacağım. Ekran görüntülerini de adım adım paylaşacağım, takip ederseniz sizde kafanıza göre güzel bir dergi tasarımı yapabilirsiniz. Evet dersimize geçebiliriz, öncelikle 21 CM Genişliğinde, 30 CM Yüksekliğinde dikey bir sayfa açalım. Yalnız  şunu belirteyim ki dergi kapağı tasarımında hizalama çok önemlidir. Bunu dikkate alınız!

 

New Document emresupcin - Corel Draw İle Dergi Kapağı Tasarımı Yapalım!

———————————————————————————–

Ben arkaplanda siyah renk tercihinde bulunuyorum, siz dilerseniz farklı bir renk seçiminde bulunabilirsiniz…

Options emresupcin - Corel Draw İle Dergi Kapağı Tasarımı Yapalım!

———————————————————————————–

Öncelikle kapağı tasarlarken derginizin konusuna göre hareket etmeniz gerekmektedir. Ben “Yazılım ve Webmaster” üzerine bir dergi çıkardığımı düşünerek ona göre tasarım yapacağım.

İşe ilk olarak dergimin logosunu yerleştirmekle başlıyorum.Logo türünüze göre nereye yerleşeceği değişiklik gösterebilir.Eğer logonuz benimki gibiyse sol üst köşeden biraz boşluk bırakarak yerleştirirseniz daha iyi olur.

Dergi Logo emresupcin - Corel Draw İle Dergi Kapağı Tasarımı Yapalım!

———————————————————————————–

Şimdi dergimizin yanında verilen eğitimlerin de olacağı için eğitimlerin neler olduğunu belirtmek için en üste Rectangle Tool ile bir uzun dikdörtgen çiziyorum ve içini uyumlu bir renk ile dolduruyorum. (Visual Studio Eğitim Seti ve Adobe CS6 Web Programları olan yeri kastediyorum.) Gerekli yazıları bu çizdiğim dikdörtgen içerisine yazıyorum. Daha sonra verdiğim hediyelerden birisinin görselini logonun tam sağına koyuyorum.

Logo Yanı Görselleri emresupcin - Corel Draw İle Dergi Kapağı Tasarımı Yapalım!

———————————————————————————–

Şimdi eğitimlerimizde bahsettiğimize göre dergimizin içindeki konulardan bahsedelim birazda.İlk olarak en çarpıcı konuyu manşet olarak logo ve görselin altına uygun şekilde ekliyorum.

CorelDraw Konular emresupcin - Corel Draw İle Dergi Kapağı Tasarımı Yapalım!

———————————————————————————–

Manşet konumuzu da ekledikten sonra diğer konulardan bazılarını ekliyoruz. Sakın derginin kapağına reklam koymak gibi bir hataya düşmeyin 🙂

İşte dergi kapağımızın son hali. (Orjinal boyutunu eklemek isterdim ama boyut biraz fazla olduğundan olmadı.)

Corel Draw Dergi Kapağı emresupcin - Corel Draw İle Dergi Kapağı Tasarımı Yapalım!

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
C++ Kullanarak Nasıl Dosya Oluşturabiliriz? Hafıza Kartları Türleri ve Açıklamaları Nelerdir?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes