Responsive Reklam Alanı

Formspring Kapanıyor emresupcin - Formspring İçin de Yolun Sonu Geldi!İyi akşamlar değerli okurlarım,

Son zamanlarda internette büyük yankı uyandıran markaların kapanması gitgide çoğalmaya başladı. MSN, Google Reader şimdi ise Formspring için yolun sonu geldi.  “Bana herhangi bir şey sor?”

başlığıyla 2009 yılında yayın hayatına başlayan çevrimiçi soru cevap sitesi Formspring kapanıyor. San Fransisco’da bulunan şirket öğleden sonra bir blog yazısıyla bu kötü haberi kullanıcılarına duyurdu.

 

 

Formspring kurucusu ve aynı zamanda CEO’su olan Ade Olonoh’un sitenin kapanmasıyla ilgili yazdığı yazıda kullanıcıların 31 Mart tarihinde kapanacak olan platform üzerinde bulunan verilerini  15 Nisan tarihine kadar alabileceklerini duyurdu.

2009 yılında yayın hayatına başladığı dönemde kendi alanında bir ilk olan site, ilerleyen zamanlarda özellikle Tumblr gibi güçlü rakipleri karşısında büyük zarar görmeye başlamıştı ve son zamanlarda kullanıcılarının birçoğunu kaybetmişti. Toplamda 14 milyon dolar gibi ciddi girişim sermayesine sahip olan şirket geçtiğimiz yıl içerisinde bir hareketlilik kazanmak için kendini “merak tabanlı sosyal ağ olarak” adlandırmış olsa da diğer rakipleri tarafından kopyalanarak istediği ilgiyi görememişti. Görünen o ki Formspring şu haliyle yatırımcıların umutlarını karşılayabilecek bir platform olarak değer kazanmadı.

 

 

Şirketin Kapanışıyla İlgili Blog Yazısı:

“2009 yılının Kasım ayında yayın hayatına başlayan Formspring insanların ilgi duydukları herhangi bir şey hakkında konuşabilmeleri için ortaya çıktı. Sonunda 30 milyon kayıtlı kullanıcı ve 4 milyar mesaja ulaşan Formspring, çevrimiçi etkileşimin önemli bir parçası oldu ve benim hayallerimin ötesinde bir büyüme sergiledi.

Sorular sorarak ve sorulan sorulara yanıtlar vererek sitenin büyümesinde ve bu noktalara gelmesinde yardımı olan herkese çok teşekkür ederim. Sizler olmasaydınız bunların hiçbiri mümkün olmazdı. Oluşturduğunuz topluluk sayesinde yeni insanlar, güçlendirilmiş ilişkiler, farklı bakış açıları ve gülen yüzler görme şansımız oldu.

Ne yazık ki büyük bir üzüntüyle Formspring’in kapatılacağını duyurmam gerekiyor. Biz geniş bir kitleye ulaşmak konusunda büyük bir başarı göstermiş olsak da, bunu devam ettirmek için gereken kaynaklara sahip değiliz.

 

 

31 Mart tarihinde kapanacak Formspring üzerinden hala sorular sorabilir ve sorulara yanıt verebilirsiniz. Tüm içeriklerin silineceği ve sitenin tamamen kapatılacağı 15 Nisan tarihine kadar site üzerinde yer alan verilerinizi dışarı aktarabilirsiniz.

 

Hesabınıza giriş yapın ve http://www.formspring.me/account/export adresini ziyaret edin

Dışa aktar (Export) düğmesini tıklayın

Verileriniz hazır olduğunda bir e-posta alacaksınız

Tekrar http://www.formspring.me/account/export adresini ziyaret edin ve verilerinizi bir zip dosyası olarak indirin

Tüm gülümsemeler için tekrar teşekkürler.”

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
18 Mart… Günün Anlam ve Önemi! Dreamweaver'da Sayfa Özellikleri?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes