Responsive Reklam Alanı

İyi akşamlar arkadaşlar,

Sıradaki dersimizde tekrar Dreamweaver’ı konu alarak sizlere bazı ipuçlarından bahsetmek istiyorum. Bu ipuçları Karakterler arası boşluklar ve tek satır atlamak için neler yapabiliriz. Karekterler arası boşluklarda ve tek satır atlamalarında çoğumuzun zamanla sorunları olmuştur.

 

Bende siz sevgili okurlara bu sorunların çözümüne yardımcı olabilecek bazı ipuçlarından bahsetmek istiyorum.

 

Dreamweaver Karakter Arası Boşluklar emresupcin - Karakterler Arası Boşluk ve Tek Satır Atlamak İçin İpuçları?

 

İPUCU 1 :

Bilindiği üzere Dreamweaver programında yazılarımız arasına bir boşluktan sonrası için her space tuşu pasif bir işlem görmektedir. Bu sorunu dizayn ile uğraşan çoğu kişi görmüştür.

 

 

Bu soruna 2 basit çözüm bulunmaktadır.

1-) Kelimelerin arasına CTRL+SHIFT+SPACE kombinasyonunu kullanarak istediğiniz kadar boşluk verebilirsiniz.

———————————————————-

2-) Bu yöntem ise 1.anlatılanın Code bölümündeki koduyla ilgilidir. Design bölümünden yazımızı seçiyoruz ve Code bölümünde kelimelerimiz arasına “ ” yazıyoruz ve aynı isteği yerine getirmiş oluyoruz.

______________________________________________________

İPUCU 2:

Dreamweaver’da alt satıra geçmek için genellikle Enter tuşunu kullanırız fakat aradaki boşluk tasarım açısından bozukluklara yol açmaktadır. Bunu önlemek mesafeyi indirmek için tablo çizip yazıları ona koymak kadar vasat birşey yerine şu kısa yolu deneyebilirsiniz: SHIFT+ENTER

 

Fakat çıkan en büyük sorun bu alt ve üst satırlara atayacağımız farklı class değerleri için değerlerin farklı değer almamasıdır. Çünkü iki satırda aynı class değerini almıştır. Bunu düzeltmek için ise Code bölümünden yazılarımızı vs. ‘leri ayrıca düzenlememiz gerekir.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Dreamweaver'da Sayfa Özellikleri? Bilgisayar Virüslerinin Mantığı Nedir?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes