Responsive Reklam Alanı

Pardus 2003 Yayında emresupcin - Pardus 2013 Artık Karşınızda!Merhaba arkadaşlar,

Bildiğiniz gibi Pardus; 2003 yılında temelleri atılan milli işletim sistemi olan, Türkiye’de TÜBİTAK-UEKAE tarafından geliştirilen, özgür, hızlı kurulabilen, kolay kullanılır, çoklu dil içeren, bilgisayar kullanıcılarının temel masaüstü ihtiyaçlarını gidermek üzere halihazırdaki Linux dağıtımlarının üstün taraflarını kullanan; kurulum, yapılandırma ve kullanım kolaylığı sağlayan açık kaynak bir işletim sistemidir.

 

 

 

Pardus’un 2013 sürümü de artık kullanıma sunuldu. Yeni sürüme Pardus’un web sayfasından ulaşabilirsiniz. Ancak linki vermeden önce detaylı bir şekilde bu değişikliği anlatayım;

 

 

TÜBİTAK bünyesinde geliştirilen Linux dağıtımı Pardus’un en son sürümü Pardus 2013, resmi olarak tanıtıldı.

 

TÜBİTAK BİLGEM bünyesinde geliştirilen Pardus, geçtiğimiz sene kamu kurumlarına yakın bir çalışma ortamı oluşturulması amacıyla Ankara’daki TÜBİTAK Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi’ne (ULAKBİM) taşınmıştı.

 

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, 32-bit ve 64-bit sistemlerde çalışan final sürümün kamu kurumları ve KOBİ’lere hitap ettiğini iletti.

 

 

Ev kullanıcıları ise kurumsal sürümün üzerine istedikleri uygulamaları yükleyerek onu kişiselleştirebiliyorlar.

 

Yapılan açıklamada Milli Savunma Bakanlığı’nın yerel ağında 9.500 kullanıcılı sistemin Pardus’a taşındığı, İstanbul Su ve Kanalizasyon İşletmesi merkez ve çevre ofislerinde 500 bilgisayarın geçiş işlemlerinin tamamlandığı duyuruldu. TÜBİTAK’ın hedefi ise yılsonuna kadar bu rakamı 3.500’e ulaştırmak. Altunbaşak, FATİH Projesi kapsamında 86 bin akıllı tahta üzerinde Pardus işletim sisteminin yer aldığını da hatırlatıyor. Gelecekte dağıtlacak akıllı tahtalarla bu sayının 550 bine ulaşacağı tahmin ediliyor.

 

 

Yeni sürüm ile beraber Pardus’un web portalı ve çağrı merkezi de hizmete girmiş bulunuyor. “444 5 773 Pardus Danışma Hattı” ulaşan öneri ve değerlendirmeler, geliştirme takımına ve yönetim ekibine ulaştırılacak, cevaplanmayan bilgiler ise portal üzerinden uzman mühendisler tarafından cevaplandırılacak.

 

Buraya tıklayarak pardus’un web sayfasını ziyaret edebilir, daha geniş anlatımlı bilgilere sahip olabilirsiniz. Eğer direkt indirmek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
C Programlama Dilinde Ek Bilgiler! İşte Karşınızda: Türk Yapımı Oyun!
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes