Responsive Reklam Alanı

Sosyal Medya’nın önemli devlerinden biri olan Facebook yeni bir uygulama ile karşımıza geldi, tabii bu uygulama bayağı cazip ve ücretsiz olduğundan kullanıcılarını şaşırttı. Bende ilk haberi okuduğumda sizler gibi şaşkınlığa düştüm aslında. Çoğu okurumuzun aklına ilk gelecek şey; ‘Facebook’ta arkadaşımız olmayan kişilere ücretli mesaj gönderiyoruz lakin bu uygulama ücretsiz nasıl oldu acaba?’ sorusu olmuştur kesin. Benim aklıma ilk bu geldi şahsen. Neyse sizlere haberi paylaşayım;

Facebook Android’in ana ekranı olacak!

Facebook, bir yıldan fazladır akıllı telefon çıkaracağı yönündeki merakı sonunda giderdi ve bu akşam beklenen tanıtımı yaptı.

Facebook, Android tabanlı telefonlarda kullanılacak yeni bir arayüz tanıttı. ‘Facebook Home’ adını taşıyan arayüz, Sosyal medyaağının içerdiği hizmetleri akıllı telefonlara taşıyacak. HTC One, Samsung Galaxy Note II, Galaxy S3 ve S4 gibi telefonlarda kullanılacak olan arayüz, Facebook’u akıllı telefonlarda ‘ana ekran’ haline getirecek.

Mobil alanda çizdiği stratejilerle kullanıcılarının yarısından fazlasını akıllı telefon ve tabletlere taşıyan Facebook, şimdi de bir arayüzle çıtayı bir seviye daha yükseltmeyi amaçlıyor. Mobil stratejisiyle reklam gelirlerini ve aktif kullanıcı sayısını ciddi ölçüde artıran Facebook, küresel mobil işletim sistemi sektörünün neredeyse yüzde 70’ine sahip olan Android ile uyumlu hale gelerek bir önemli adım daha attı.

California, Menlo Park’taki merkezinde sunum yapan Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, konuşmasının başında, “Telefonlarımızı insanlar etrafında değil, uygulamalar etrafında tasarlanmış durumda… Biz bunu tersine çevireceğiz” ifadesini kullandı.

MOBİLDE BAMBAŞKA BİR DENEYİM

Home arayüzü, akıllı telefon kullanıcılarının Facebook arkadaşlarına odaklanan bir içerik olarak öne çıkıyor. Home kullanıcıları, paylaşılan fotoğraflar, statü güncellemeleri ve diğer içerik değişimlerine bulunabiliyor. NTVMSNBC’nin haberine göre, ayrıca, ‘chat Heads’ adı verilen yeni bir içerikle mesajlaşma imkanı sunuyor. chat Heads, mesaj geldiği zaman kullanıcıların profil fotoğraflarını büyüterek uyarıda bulunuyor.

Facebook Home, arayüz için özel olarak piyasaya sürülecek HTC First telefonunda yer alacak. ABD’li cep telefonu operatörü AT&T ve Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC ortaklığında sunulacak olan telefon, 12 Nisan’da 99.99 dolardan ABD’de satışa çıkacak.

Facebook Home, 12 Nisan atarihinde aynı zamanda Samsung’un önde gelen modelleri Galaxy Note II, Galaxy S3 ve S4’e de uyumlu olacak şekilde indirilmeye hazır olacak. Uygulama, HTC One telefonunda da kullanılabilecek.

NE YENİLİKLER SUNACAK?

Zuckerberg, tanıtımını yaptığı Home arayüzü hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı. Mobil kullanıcıların vakitlerinin yüzde 20’sini Facebook’a harcadığını ve bu sürenin birçok sosyal uygulamadan çok daha fazla olduğunu belirten Zuckerberg, ‘Artık insanların sosyal ağda yaşadığı tecrübeyi mobile getirmek istiyoruz. Facebook, insan arayüzünü telefonunuza getiriyor” dedi.

Facebook Home, sosyal ağında yaptığınız tüm işlemleri ana ekran olarak önünüze sunacak. Tüm paylaşım güncellemelerini anında görecek, beğenilerinizi fotoğraf veya diğer paylaşımların üzerine iki defatıklayarak (Instagram’da olduğu gibi) belirtebileceksiniz.

Birisiyle chat yapmak istediğiniz zaman, Chat Heads ile sadece o kişinin profil fotoğrafı üzerine tıklamanız yeterli olacak. Facebook Home, birçok uygulamada olduğu gibi sürekli değil, Ayda sadece bir güncelleme gerektirecek. Ana ekran, Cover Feed adı verilen ve her türlü yeni gelişmenin yer aldığı bir ekran olacak. Uyarılar ve mesajlar gibi bildiriler ana ekranın üzerinde belirecek.

Facebook mesajları dışında kalan SMS gibi mesajlar, ana ekranda yeşil olarak belirecek, ek uyarılar ve mesajlar ekranın üzerinde görülecek. Facebook Başkan Yardımcısı Corey Ondrejka’nın detaylarından bahsettiği arayüz, Android telefonlarda yer alan diğer uygulamalara istediğiniz zaman erişim yapmanızı, Google Play’den uygulama indirmenizi sağlayacak. Kullanıcı sayısı 1 milyar geçen Facebook, reklam gelirlerine katkıda bulunsa da özellikle genç üyelerinin ilgisini hızla kaybetmeye başlamıştı.

Chat ve fotoğraf paylaşım sitelerini Facebook2a tercih eden gençlerin Facebook’tan koptuğu hatırlatılan Zuckerberg, ‘her yaş kesiminden iyi ilgi gördüklerini’ belirtti. Sosyal medya ağı, Facebook Home ile dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sisteminde genç kullanıcılar başta olmak üzere her kesimden akıllı telefon kullanıcısına daha fazla ulaşmak istiyor.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Programların Online Kontrolleri Nasıl Engellenir? MySQL'de Tablo İçindeki Alanlar Nasıl Birleştirilir?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes