Responsive Reklam Alanı

Windows XP Dönemi Bitiyor emresupcin - Bir Dönem Sona Eriyor...İyi Akşamlar Arkadaşlar,

Çoğumuzun eskiden kullanmış olduğu ve hatta kullananlarında halen kullanmaya devam ettiğim işletim sistemi Windows XP için bir dönem sona eriyor. Yani Microsoft’un kişisel bilgisayarlar ve sunucu sistemleri için ürettiği işletim sistemi ailesi Windows’un NT çekirdeği üzerinde yükselen altıncı ana sürümü olan ve 25 Ekim 2001 tarihinde piyasaya sürülen Windows XP dönemi bitiyor.

 

 

 

Tasarımsal açıdan olsun işlevsel açıdan olsun hepimizin gözbebeği olan Windows XP, gerek kişisel bilgisayarlarımızda gerekse diğer kurumsal alanlarda kullanılmaya devam eden yerini kolay kolay kimseye kaptırmak istemeyen işletim sistemiydi.

 

Ancak gelişen bazı haberler XP döneminin artık biteceğini öngördü…

 

İlk kez 2001’de piyasaya sürülen ve aradan geçen yaklaşık 12 yıla rağmen halen kullanıcı sayısı azımsanamayacak kadar çok olan Windows XP işletim sistemi artık yolun sonuna geliyor. Microsoft’tan yapılan açıklamaya göre bundan tam bir sene sonra 8 Nisan 2014’ten itibaren şirket artık XP sitemini için yazılım desteği vermeyi bırakacak.
spacer - Bir Dönem Sona Eriyor...

Microsoft, XP’den sonra 2007’de Windows Vista, 2009’da Windows 7 ve 2012’de Windows 8 işletim sistemlerini piyasaya sürmüştü. Buna rağmen özellikle işletmelerde XP sisteminde devam eden birçok kullanıcı bulunuyor.

 

Geçtiğimiz ay yapılan araştırmalara göre dünya çapında halen XP kullananların sayısı yüzde 40 civarında.

 

Bir başka araştırmaya göre ise bilgisayarlarında XP kullanan işletmelerin yarısından fazlası artık Windows 7 ve diğer sistemlere geçmeye başladı.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Adobe Acrobat Professional Özellikleri? WordPress Güvenlik Tedbirleri!
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes