Responsive Reklam Alanı

Merhaba Arkadaşlar,

Facebook, yanlış hatırlamıyorsam 1 hafta öncesinde ‘HASHTAG’ özelliğini duyurmuştu. Facebook’u fazla takip etmediğim için bu haberden uzak kaldım. Hashtag özelliği Twitter’ın kullanıcılarına sunduğu kendi özelliği olarak biliniyordu. Bilmeyen arkadaşlarımız için önce hashtag nedir tanımını yapalım. Hashtag, Twitter’da bir çok kez gördüğümüz ve çoğu kez anlam veremediğimiz “#” işareti “Hashtag” anlamına geliyor.

 

HashTag adı verilen bu işaret Twitter’da belirli bir konuyu belirlemek ve ayrıştırmak için kullanılmakta. Hashtag hakkında bir küçük püf noktası daha mevcut. Eğer girmek istediğimiz hashtag birden fazla sözcükten oluşuyorsa mutlaka bu sözcükleri bitişik yazmalıyız. Aksi halde Twitter sadece ilk sözcüğü hashtag olarak algılar.

 

Facebook Hashtag Özelliği emresupcin - Facebook'ta da Artık 'Hashtag' Kullanılıyor!

 

Örneğin twit yazarken #AnahtarSözcük diye girdiğimizde Twitter # işareti konulduğu için bu anahtar sözcüğe link koyar, bu linke tıklandığında dünya üzerindeki bu anahtar sözcüğü içeren bütün twitler zaman sırasına göre sıralanır. Böylece takip de kolaylaşmış olur.

 

Hashtag tanımını twitter içerikli yapsam da bundan sonra aynısı facebook içinde geçerli. Facebook bu özelliği çıkartırken twitterdan ilham mı aldı kopyamı çekti bilinmez ama Facebook’tan yapılan açıklamada birçok kullanıcının zaten hashtag kullandığı belirtilirken bu hashtaglerin kullanılmasıyla birlikte platform içinde zaten var olan konulara kullanıcılar tarafından çok daha kolay bir şekilde ulaşılabileceği söylendi.

 

Hashtagler tıklanabilir ve aratılabilir olacak. Twitter’da ilk hashtag 2007 yılında Chris Messina tarafından oluşturulmuştu.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Twitter Türkiye'nin İsteklerine Cevap Vermedi! Bazı Popüler Sosyal Ağlar ve Hikayeleri!
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes