Responsive Reklam Alanı

Windows8 Yedekleme İşlemi emresupcin - Windows 8’de Yedekleme İşlemi Nasıl Olur?Merhaba sevgili okurlarım,

Microsoft’un popüler işletim sistemi olan Windows 8’in kullanımı yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlıyor. Dolayısıyla kullanıcılarda bazı özelliklerinin nasıl kullanılacağını tam olarak bilemiyor. Geçtiğimiz günlerde Windows 8’e ait klavye kısayollarından bahsetmiştim. Bu makalemde ise Windows 8’de yedekleme işleminin nasıl olduğunu sizlere anlatacağım.

 

Microsoft’un son yıllardaki en radikal adımlarından biri de Windows 8 işletim sistemi oldu. Arayüzü değişen ve hızlanan Windows, artık tablet gibi dokunmatik cihazlarla daha da uyumlu hale geldi.

 

İşletim sistemleri için en önemli konuların başında gelen yedekleme için Windows 8’de güzel bir çözüm bulunuyor. Bu çözümün biraz farklı bir versiyonunu daha önce anlatmıştık. Bu rehber videomuzda ise Windows 8’de hem işletim sistemi hem de dosyalarımızı aynı anda nasıl yedekleyebileceğimizi anlatıyoruz.

 

Yedekleme için ilk olarak Denetim Masası/Windows 7 Kurtarma seçeneğine menüsüne gitmemiz gerekiyor. Bu menüye gelince sol tarafta bulunan ‘Sistem görüntüsü oluştur’ komutunu kullanarak işletim sisteminin yedeğini oluşturuyoruz. Oluşturulan yedeği yine aynı menüden geri yükleyebiliyorsunuz.

 

Ayrı bir diske yedekleyin!

Burada dikkat etmemiz gereken en önemli konu yedeklemenin farklı bir diske yapılması gerektiği. Yedekleme işlemi bilgisayardaki dosyalarınızın boyutuna ve yedekleme yapılacak medyanın hızına göre birkaç dakika ile birkaç saat arası sürüyor.

 

Ayrıca aynı menüde bulunan ‘Sistem onarım diski oluştur’ seçeneği ile açılışta kullanmak üzere kurtarma DVD ya da CD’si de oluşturabilirsiniz. Elbette bu işlem için bilgisayarınızda CD ya da DVD yazıcı bulunması gerekiyor.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Web Sayfalarında F5 Tuşu Nasıl İptal Edilir? MS Outlook'ta Mail Gönderememe Sonunun Çözümü!
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes