Responsive Reklam Alanı

Facebook Giriş Sistemi Güncellendi emresupcin - Facebook Giriş Sistemi Güvenliği Güncellendi!Merhaba arkadaşlar,

Çoğu kullanıcının kullanmış olduğu sosyal ğ platformlarından biri olan Facebook, giriş sistemini güncelledi. Bu güncellemenin yapılmasında son zamanlarda artan sosyal medya saldırıları da önemli bir rol oynamakta. Facebook, kullanıcılar adına üçüncü parti uygulamalar tarafından yapılan istenmeyen paylaşımların önüne geçebilmek için kendi özelliği olan Facebook Login’i (Facebook Giriş) güncelledi.

 

 

 

Daha önce belirli uygulamalar, kullanıcıların Facebook ile oturum açma özelliğini kullanabilmeleri için kullanıcıların duvarları üzerinde paylaşım yapabilme özelliğini kabul etmelerini şart koşuyorlardı. Böylece kullanıcıların duvarlarında kendi reklamlarını yayınlayarak, ücretsiz olarak reklam yapabiliyorlardı.

 

Bunun önüne geçmek isteyen Facebook, geçenlerde yaptığı güncellemeyle birlikte kullanıcıların üçüncü parti uygulamalar tarafından kendi duvarları üzerinde yapılan paylaşımlarla ilgili daha aktif bir rol oynamalarına olanak sağlıyor. Yeni gelen güncellemeyle birlikte kullanıcılar üçüncü parti uygulamaların kendi adlarına hangi paylaşımlarda bulunabileceğini kontrol edip, onay verebiliyorlar.

 

Kullanıcıların bazı uygulamalar üzerine kayıt olmadan doğrudan giriş yapmalarına olanak sağlayan Facebook Login özelliği her ne kadar kullanışlı ve pratik bir uygulama olsa da bazı üçüncü parti uygulamalar tarafından istenen ekstra yetkiler yer yer kullanıcıların canını sıkabiliyor. Sonuç olarak hiç kimse kendi rızası dışında Facebook yayın akışı üzerinde farklı uygulamalar tarafından atılan reklamları veya içerikleri görmek istemez.

 

Hatta yer yer arkadaşlarımızın Facebook duvarları üzerinde gördüğümüz ve anlam veremediğimiz paylaşımların birçoğu da bahsetmiş olduğumuz üçüncü parti uygulamalar tarafından yapılmaktadır ve buna neden olan şey çoğu zaman Facebook Login özelliğini kullanan kullanıcılardan istenen izinlerdir.

 

Yeni güncellemeyle birlikte bunun önüne geçecek olan Facebook, aynı zamanda güncellenen özelliğin eskisine göre yaklaşık yüzde 31 daha hızlı çalıştığını da duyurdu. Konuyla ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz Facebook tarafından yayınlanan blog yazısına göz atabilirsiniz.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Windows XP Anahtar Kodlarının Kısayolları Nelerdir? Twitter'a Güvenlik Güncellemesi Geldi!
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes