Responsive Reklam Alanı

Hacklenen Siteler Zararlı Sitelerden Daha Tehlikeli emresupcin - Hacklenen Siteler Zararlı Sitelerden Daha Tehlikeli!Merhaba arkadaşlar,

Bugün güvenlik ile makale yazmaya başlayım dedim ama gelin görün ki daha güvenlik makalesi yazıyorum bu makalem ve bundan sonra ki makalemde de dahil olmak üzere bugün güvenlik hakkında bayağı bilgiye sahip olacağız. Bilgisayar kullanıcılarını da, yazılımcıları da, webmasterları da ilgilendiren güvenlik bilgileri bitmez bizde 🙂

 

 

İnternetten gelen tehditlerin bazen maddi bazen de manevi kayıplara neden olduğu biliniyor. Özellikle kullanıcıların kişisel verilerinden tutun da maddi kaynaklarının sızdırılmasına kadar pek çok konuda zararı bulunan web sitelerinin bol miktarda olduğu, Google’ın ise bu siteleri mümkün olduğunca filtrelemek için elinden geleni yaptığı bir gerçek.

 

Şimdiye dek direkt olarak zararlı yazılımlar ve içerikler barındıran web siteleri ile mücadelede kısmen başarı sağlanmış diyebiliriz ancak Google bu sefer de başka bir konuya dikkatleri çekmeye karar verdi. Zararlı olduğu baştan belli olan ve malware barındıran yahut phishing atakları düzenleyen web sitelerinin aksine, bütünüyle yahut kısmen hacklenen web sitelerinin sahip olduğu tehdit potansiyeli ortaya konuldu.

 

Zira bazen saldırganlar web sitelerini tamamen hacklemiyorlar ve sadece kullanıcılardan bilgi sızdırmaya yarayan açıklardan faydalanarak site sahiplerinin haberi bile olmadan onların ziyaretçilerinden fayda elde ediyorlar. Bu durum ise web sitesinin güvenli olduğunu düşünen kullanıcıların daha dikkatsiz davranmalarına ve direkt olarak zararlı web sitelerine göre daha büyük tehdit altında olmalarına neden oluyor.

 

Varolan istatistiklere göre Google 9 Haziran haftasında tam 39.247 hacklenen web sitesi tespit etti ve bu rakam önceki senelere göre daha düşük olsa da hala oldukça büyük bir problem teşkil ediyor. Zira direkt olarkamalware barındıran web sitelerinin sayısı 3.891 olarak belirlenmiş ve hacklenen sitelerin onda biri adede sahip.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
iOS Cihazlarını 1 Dakikada Hackleyebiliyorlar! Web Sitenizi Güvende Tutuyormusunuz?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes