Responsive Reklam Alanı

nternet Bankacılığında Dikkat Edilmesi Gerekenler emresupcin - İnternet Bankacılığı Güvenliğinde Uymamız Gerekenler?Merhaba arkadaşlar,

Alışveriş yaparken veya online fatura, eft gibi bankacılık işlemlerinizde çoğunuz internet bankacılığını kullanıyorsunuzdur. Pekii bankaların açıkladığı uyarıları dikkate alıyor musunuz? Ya da gerekli güvenlik önlemleri ile alışveriş yapıyor musunuz? Bu yazımda sizlere bazı kurallardan bahsetmek istiyorum. Tedbiri hiç bir zaman elden bırakmayın değerli okurlarım, yazdığım makalenin umarım faydası olur.

 

 

Kural 1: İnternet bankacılığında kullanmış olduğunuz müşteri numarası, şifre ve parola gibi size özel bilgileri kesinlikle kimseyle paylaşmayın. Bu bilgileri e-posta yoluyla kimseye göndermeyin. Size bankadan geliyor gibi görünen bir e-postaya bu bilgileri girmeyin.

 

Kural 2: Şifrenizi banka yetkilileri istese bile söylemeyin.

 

Kural 3: Size gelen e-postalardaki linke tıklayarak bankanızın sayfasına ulaşmayın. Bu e-postaların çoğunun bankanızla bir ilgisi bulunmamakta ve şifrelerini ele geçirmeye yönelik olabileceğini unutmayın. Yeni bir pencere açarak bankanızın adresini kendi ellerinizle girin.

 

Kural 4: Müşteri numaranızı ve şifrenizi girmeden önce bulunduğunuz sayfanın güvenli olduğundan emin olmak için sağ alt tarafta sarı bir kilit simgesi olduğundan emin olun.

 

Kural 5: Şifrenizi periyodik olarak değiştirin.

 

Kural 6: Aynı şifreyi farklı hizmetlerde kullanmayın ve şifreleriniz de kişisel özelliklerinizi kullanmayın(Doğum tarihi, telefon numaranız gibi kolay tahmin edebilebilecek şifrelerden kaçının).

 

Kural 7: Şifrenizi herhangi bir yere kesinlikle not etmeyin.

 

Kural 8: Herkesin kullanımına açık bilgisayarlarda (internet kafeler) internet bankacılığı işlemleri yapmayın.

 

Kural 9: Eğer bankanız “tek kullanımlık şifre” destekliyorsa bu teknolojiyi kullanarak bankacılık işlemlerinizi daha güvenli hale getirebilirsiniz. Şu anda bu teknolojiyi kullanan bankalar müşterilerine küçük bir cihaz vererek ve/veya programı cep telefonunuza yükleterek bu özelliği kullanabilmenizi sağlamaktadırlar.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Web Sitenizi Güvende Tutuyormusunuz? Online Dolandırıcılık Yöntemleri!
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes