Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

Sırada ki yazım da sizlere İOS cihazlarını 1 dakika da nasıl hacklediklerini anlatacağım. Nasıl hacklediklerini anlatacağım derken bir bilgiye dayalı olarak değilde bir haber niteliğinde ve hacklemek içinde resimde belirttiğim şarj cihazından olması gerekiyor 🙂 Yani benim gibi sizde hemen heyecanlanmayın 1 dakikada İOS’u hackleyeceğim diye.

 

OS Şarj Cihazı Hack emresupcin - iOS Cihazlarını 1 Dakikada Hackleyebiliyorlar!

 

Mobil cihazlar hakkında şimdiye kadar bildiğiniz tüm güvenlik tehditlerini unutun! Georgia Teknoloji Enstitüsünden bir grup araştırmacı iOS işletim sistemini kullanan cihazları sadece birkaç dakika içerisinde ele geçirebilecek bir yöntem geliştirdiler.

 

Güvenlik araştırmacıları modifiye edilmiş şarj bir aleti kullanarak iOS cihazına kullanıcının izni dışında kendi belirledikleri zararlı yazılımları yükleyebiliyorlar. Şarj aleti ile kötü niyetli kişiler iOS yüklü herhangi bir Apple cihazına (son sürüm ve cihaz jailbreaksiz de olsa) bir dakika gibi kısa bir sürede yazılım yükleyebiliyor. Yüklenen zararlı uygulama cihazınızın uygulama listesinde kendini göstermemesi nedeniyle tüm kullanıcıların risk altında olduğu belirtiliyor. Oldukça büyük boyutta olan şarj aletinin iPhone ve iPad şarj aletlerinin boyutlarına uyacak şekilde ölçeklendirilmesinin –şu an için- mümkün olmaması güvenlik riskini azaltıyor.

 

iOS’lu cihazların bu şarj aletiyle nasıl ele geçirildiği Temmuz ayında düzenlenecek olan Black Hat Güvenlik Konferansında gösterilecek. Siz siz olun akıllı telefonunuz ile orijinal olmayan şarj aleti kullanmayın ve akıllı telefonunuzu her yerde şarj etmeyin!

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Vobfus ve Beebone Virüslerine Dikkat! Hacklenen Siteler Zararlı Sitelerden Daha Tehlikeli!
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes