Responsive Reklam Alanı

SQL Server BackUp emresupcin - MS-SQL Server Database Backup?Merhaba arkadaşlar,

Son SQL dersimizi de anlatıp birazcık ara verelim, dersimize geçmeden önce Microsoft SQL değilde normal olarak SQL ‘in tanımını yapmak istiyorum. SQL, verileri yönetmek ve tasarlamak için kullanılan bir veritabanı yönetim sistemidir. SQL, kendisi bir programlama dili olmamasına rağmen birçok kişi tarafından programlama dili olarak bilinir. SQL herhangi bir veri tabanı ortamında kullanılan bir alt dildir. SQL ile yalnızca veri tabanı üzerinde işlem yapılabilir. SQL’e özgü cümleler kullanarak veri tabanına kayıt eklenebilir, olan kayıtlar değiştirilebilir, silinebilir ve bu kayıtlardan listeler oluşturulabilir.

 

Arkadaşlar diyeceğim o ki SQL tek başına programlama dili değildir, SQL dilini kullanan veritabanları vardır… (MySQL, MS-SQL, Oracle,…)

 

Bu yazım’da sizlere SQL Server Management Studio ürünün’den nasıl database(veri tabanı) yedeği alabileceğinizi anlatacağım.

 

  • Öncelikle Microsoft SQL Server Management Studio Ürününü Açınız.

 

  • Sol kısımda’ki Object Explorer alanı altın’da daha önceden oluşturduğunuz Veri Tabanı ismi görünmektedir. Benim Veri tabanı ismim  “TEKNIKSERVISDB”

 

  • Veri Tabanı isminin üzerine sağ tıklayıp > Tasks > Back Up.. yolunu izliyoruz.

 

SQL Server BackUp1 emresupcin - MS-SQL Server Database Backup?

Veri Tabanı sağ tık > Tasks  > Back Up.. yolunu izledikten sonra karşımıza aşağıda’ki ekran görüntüsü gelecektir.

 

Buradan Backup Set Will Expire  radio buton seçeneğini “ON” yapıyoruz, ve daha sonra ADD butonun’dan veri tabanını Sabit Diskimiz’de nereye kaydedeceğimizi belirliyoruz.

 

SQL Server BackUp2 emresupcin - MS-SQL Server Database Backup?

Add butonuna tıkladıktan sonra karşımıza,veri tabanını  kaydetmek istediğimiz  dosya konumlama penceresi çıkıyor. Gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra “OK” Butonuna basarak yedekleme işlemini bitirebilirsiniz..

SQL Server BackUp3 emresupcin - MS-SQL Server Database Backup?

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
MS-SQL | Grup, Tarih ve Zaman Fonksiyonları! C# Dosya Kopyalama İşlemi?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes