Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar, SolidWorks uygulaması, bir mekanik tasarım otomasyon yazılımıdır ve Microsoft Windows grafik kullanıcı ara yüzünün avantajlarından yararlanır. Öğrenmesi kolay olan bu araç, mekanik tasarımcıların, fikirlerini hızla çizmelerini, unsurlar ve ölçülendirmelerle denemeler yapmalarını ve modelleri ve detaylı teknik çizimleri üretmelerini sağlar. Bazı meslek liselerinde ve üniversitelerde bu program tercih edilmektedir. Grafik ara yüzü olarak AutoCAD programına göre daha çok görselliği vardır. Solidworks hızlandırma tuşları?

Solid programını geniş çapta kullanmadığım için fazla bilgiye sahip değilim o yüzden sizlere SolidWorks programında hızlandırma tuşlarını ve klavye kısayollarını anlatacağım.

Solidworks Hızlandırma Tuşları

Hızlandırma tuşları çoğu menü öğeleri için ve iletişim kutularında kullanılır ve altı çizili harflerle gösterilir. Özelleştirilemezler.

  • Menüler için veya iletişim kutularında altı çizili harfleri göstermek için Alt tuşuna basın.
  • Bir menüye erişmek için Alt artı altı çizili harfe basın; örneğin Dosya menüsü için Alt+F.
  • Bir komutu çalıştırmak için menüyü görüntüledikten sonra Alt tuşu basılıyken altı çizili harfe basın; örneğin etkin belgeyi kapatmak için Alt+F ve ardından C.
  • Hızlandırma tuşları birden fazla kullanılabilir. Tüm olasılıkları dolaşmak için tuşa basmaya devam edin.
solidworks hizlandirma tuslari emresupcin - SolidWorks Hızlandırma Tuşları ve Klavye Kısayolları?

Solidworks Klavye Kısayolları

Klavye kısayolları menünün sağ tarafında gösterilenler gibi özelleştirilebilen tuş kombinasyonlarıdır. Özelleştir iletişim kutusunun  Klavye sekmesinden kısayol tuşlarının bir listesini yazdırın veya kopyalayın. Bazı sık kullanılan kısayollar:

YakınlaştırShift+Z
UzaklaştırZ
Sığacak Kadar YakınlaştırF
Görünüm Oryantasyonu menüsüAralık çubuğu
Son komutu tekrarlaEnter
Modeli yeniden oluşturCtrl+B
Ekranı yeniden çizCtrl+R
Geri AlCtrl+Z

Ayrıca bazı ek kısayollarda Farenin Orta Düğmesi kullanılır. Solidworks hakkında daha detaylı bilgi almak için resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
AutoCAD Programında Kullanılan Kısayollar? Cat5 ve Cat6 Kabloları Arasındaki Farklar?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes